Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Oni koji ruše CPC i CG da se bave svojom zemljom"

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: rtcg.me

"Oni koji ruše CPC i CG da se bave svojom zemljom"

Vlast se mora prestati igrati demokratije, pregovarati sa crkvom oko državnih pitanja. Mora braniti nezavisnost i slobodu Crne Gore i nijedan interes ne smije pretpostaviti interesu opstanka svoje države, saopšteno na Cetinju, na tribini Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolit CPC Mihailo poručio je onima koji, kako kaže, ruše CPC i Crnu Goru da se pozabave pitanjima svoje države.

“Dragi prijatelji, susjedi naši, povedite računa o Srbiji, o Srpskoj republici, Vojvodini, da se ne skupite na Beogradski pašaluk. A država Kosovo i Albanija, to su vaši i naši susjedi”, rekao je Mihailo.

Nedopustivo je, kaže akademik Radovan Radonjić, da su svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori dostupne naše svetinje, osim Crnogorcima.

“Koja to Venecijanska ili druga komisija ima pravo da se miješa u stvari koje su isključivo crnogoprska”, rekao je Radonjić.

Obaveza države Crne Gore je, kažu, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

Država Crna Gora je propustila nekoliko vozova i bez obzira na to što se nijesu stvorili bili uslovi da malo ažurnije poradi na obnovi CPC, mislim da predugo država trpi prst u oku od strane SPC”, rekao je publicista Danilo Burzan.

Žarko Đurović, protoprezviter CPC, kazao je da “nama po rođenju, porijeklu i nacionalnoj pripadnosti, Crnogorcima, dosta je više priče da smo Srbi”.

“Posebno kad tu priču puštaju u javnost zagriženi pripadnici elitnih krugova i SPC, komšijske zemlje Srbije sa kojom živjeli u državnoj zajednici”, rekao je Đurović.

Ukoliko se ne riješi pitanje CPC učesniti skupa poručuju da će pokrenuti odgovornost za veleizdaju zemlje koja je učinjena, kako kažu, predajom dijela crnogorske državne i društvene teritorije stranom pravnom licu, mimo zakona, ikakvog prava i konsultacije sa gradjanima.

Komentari

Crnogorski pecat,

@Suzana P, osujmo svoju partiju na celu sa provjerenim patriotama!!! Nema nam druge! Bolje sto prije, jer ovo je vec deveti krug pakla, nesto sto cemo ostaviti nasoj djeci da rjesavaju AKO MI TO JEDNOM NE ZAVRSIMO. Dakle, osnujmo partiju!

Crnogorski pecat,

@Misko, A, za koga cemo, Misko? NEMAMO ZA KOGA. NEMAMO SVOJU, CRNOGORSKU, NACIONALNU PARTIJU. Imamo lazi od takozvane Crnogorske, lazi od SDPa, lazi od URE, nedefinisanost od SDa, ostalo su posrbicke partije sve do jedne, lise partija Albanaca i Hrvata. Za KOGA? Osnujmo SVOJU PARTIJU!!!

Grbalj,

Tako je, što slave kad su tomos dobili 1922. o čemu se radi koja je ovo prevara čus 800 godina... Taman po njihovoj računici ima 800 godina od 1922...

Misko,

Problem je sto Crnogorci masovno glasaju za DPS,a ta stranka od 90-ih do dana danasnjeg vodi prosrpsku politiku sa manjim varijacijama na stetu crnogorskog indetiteta,a licnim krimi pobudama bogacenja.Jedino rijesenje je osnivanje istinske crnogorske partije za ocuvanje crnogorskog indetiteta i drzave,definitivno!

Suzana P,

Ukoliko mi, Crnogorci, ne ustanemo da zastitimo nasa prava, nestacemo. Zao mi je sto ce nasa djeca i dalje trpjeti vrijedjanje u skolama od strane nastavnika koji su ekstremni Srbi, sto se mojoj đeci bezbroj puta desilo.

Ostavi komentar

0/300