Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije: Petrovići da počivaju u Cetinjskom manastiru

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: rtcg.me

Amfilohije: Petrovići da počivaju u Cetinjskom manastiru Foto: mitropolija.com

Posmrtni ostataci potomaka dinastije Petrović Njegoš treba da budu prenijeti u Cetinjski manastir, smatra mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije.

Podsjetimo, ranije je princ Nikola Petrović rekao da je on "teškog srca i u brizi za socijalnim mirom" predložio da posmrtni ostaci njegovog oca i stričeva budu pokopani na civilnom groblju, a ne u Cetinjskom manastiru kojim upravlja Mitropolija crnogorsko-primorska.

Kako je saopšteno iz MCP, mitropolit Amfilohije je, prilikom služenja parastosa kralju Nikoli, kraljici Mileni, princezama Vjeri i Kseniji, na tridesetu godišnjicu prenosa njihovih zemnih ostataka u Crnu Goru, kazao da se nada da će i princ Mihailo i ostali Petrovići, čiji su grobovi rasuti po Evropi, biti preneseni i sahranjeni na dvorskom groblju koje se nalazi u Cetinjskom manastiru.

"Pogotovo sinovi kralja Nikole, koji su kršteni u Cetinjskom manastiru. Tu su primali i sveto pričešće. Tu su dolazili sve dok su bili ovdje, pa bi bila grehota i prema njima sramotno da ih sahranjuju negdje drugdje nego ondje gdje je predvidio da budu sahranjeni njihov otac knjaz Nikola", kazao je on.

Komentari

Njegos,

@Vitamin C, U Srpskoj Mitropoliji Cetinjskoj

Vitamin C,

A u kojoj su to crkvi krsteni sinovi kralja Nikole sem u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi?! Reci, pope komsijski, u koju crkvu? Tesko ti je da izgivoris istinu, jer si sve snage upro da izbrises cinjenice. Zivjela nasa CPC! Zivjeli Crnogorci! A vi cete brzo u Srbijicu, otkud ste dosli i donijeli jad!

Baba,

Akobogda, brzijeh dana-čim tebi leđa otole vidimo!

Ostavi komentar

0/300