8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Azerbejdžan zainteresovan za saradnju sa Glavnim gradom

Ekonomija

Comments 0

Azerbejdžan zainteresovan za saradnju sa Glavnim gradom

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Odnosi između naše zemlje i Azerbejdžana razvijaju se vrlo intenzivno i već imaju sjajnu refleksiju u ekonomskoj sferi, ocijenio je danas gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković tokom razgovora sa šefom Diplomatske misije te države u Crnoj Gori Anarom Adžamovim i direktorom Kulturno – ekonomskog centra Azerbejdžana Sejranom Mirzazadeom.

– Imajući u vidu golemi investicioni potencijal Azerbejdžana, želimo da vidimo jedan broj vaših kompanija u Podgorici. Na temelju onoga što je već urađeno do sada, mislim da možemo jako dobro da sarađujemo u obostranom interesu – poručio je gradonačelnik.

Gospodin Adžamov je ocijenio da su odnosi dvije zemlje na nivou strateškog partnerstva i istakao zainteresovanost za saradnju sa Glavnim gradom – Podgoricom.

Sagovornici su se složili da veliki prostor za saradnju postoji i u oblasti turizma, budući da Podgorica postaje sve više turistički atraktivna.

Direktor Kulturno – ekonomskog centra Azerbejdžana Sejran Mirzazada izarazio je interesovanje subjekta da ta institucija više učestvuje u različitim aktivnostima koje sprovodi gradska uprava.

On se posebno interesovao za mogućnost da Glavni grad kandiduje neke projekte čija bi realizacija bila vezana za projekat ekonomskog državljanstva Crne Gore, navodeći da postoji interesovanje za takav vid saradnje. Gradonačelnik je ocijenio da je to izvanredna ideja i da je Glavni grad spreman da u narednom periodu tim interesovanjima izađe u susret, u skladu sa onom što su zakonski okviri Crne Gore.

Šef Misije Azerbejdžana Adžamov je posebno zahvalio što je Glavni grad postavio bistu njihovom najvećem piscu Huseinu Džavidu, dok je gradonačelnik primijetio da je Kraljev park u kome se bista nalazi, a čiju je rekonstrukciju finansirao Azerbejdžan, jedan od ukrasa Podgorice. On je saopštio da se tokom sljedeće godine očekuje izgradnja nastavka saobraćajnice u Tološima koja je dobila ime po prestonici Azerbejdžana – Bakuu.

Gradonačelnik je uputio poziv prvom čovjeku Bakua da posjeti Podgoricu, a gosti saopštili želju da i on posjeti njihov glavni grad.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR