12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ski centar Lokve već bilježi rekordnu posjećenost

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Ski centar Lokve već bilježi rekordnu posjećenost

Izvor: Infobiro

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

"Ski centar Lokve je počeo sa radom prije nekoliko dana i već prvog dana, na zadovoljstvo svih, bilježimo rekordnu posjećenost, bilo je preko 2000 posjetilaca", kaže vlasnik Ski centra Lokve Dejan Guberinić. 

Ski centar Lokve raspolaže sa žičarom, ski liftom i bebi liftom.

Što se tiče cijena ski pasa, iste su kao i prošle godine. Dnevni ski pas za odrasle je 10 eura, za djecu 7 i za najmlađe 5 eura.

"Ukupna dužina staza je otprilike oko pet kilometara i ima različitih kategorija, signalizacijom smo ih označili, od crnih koje su za neke najbolje skijaše do onih blagih koje su za početnike. Ovih dana, osim građana iz Berana, na skijalištu su prisutni i posjetioci iz regiona, iz Beograda, Novog Sada, Skoplja. Na našu sreću, ovih dana je bilo dosta padavina. Visina sniježnog pokrivača je oko 60cm što je idealno za bavljenje ovim sportom. Staze su sve sređene, snijega će biti, nadam se da će potrajati. Očekujem da ova sezona potraje malo duže", kazao je on. 

"Otvaranje skijališta je jedan generator, prvi korak da se tokom cijele godine ovdje odvijaju razne turističke aktivnosti", smatra Darko Stojanović, savjetnik predsjednika Opštine Berane. 

"Iz ugla lokalne samouprave Opštine Berane, ali i iz ugla svih građana Berana, kao i građana lokalnih opština, mislim da je izuzetno značajno što je skijalište Lokve i ove godine počelo da radi, zajedno sa još nekim sadržajima koji su otvoreni u blizini. Izuzetno je bitno da jedno manje skijalište, kao što je skijalište Lokve profunkcioniše, da se da pomoć i podrška ljudima koji su u ovom periodu kada je izuzetno velika hrabrost uložiti velika finansijska sredstva u otvaranje kako skijališnih, tako i smještajnih ugostiteljskih kapaciteta, to učinili.

Mislim da je otvaranje skijališta izuzetno značajno. Značajno je i za građane Berana, Bijelog Polja, Andrijevice, Rožaja, Plava, jer mogu da u lijepom ambijentu i dobro pripremljenim stazama, u dobro pripremljenim ugostiteljskim objektima provedu dan sa porodicom ili sami, za neka mnogo manja sredstva nego što bi to recimo učinili na Žabljaku, Kolašinu, a da ne pričamo o skijalištima u regionu", izjavio je Stojanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR