12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izraelci zainteresovani za kapitalni razvoj Podgorice

Ekonomija

Comments 0

Izraelci zainteresovani za kapitalni razvoj Podgorice

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Izraelske kompanije zainteresovane su za kapitalni razvoj Podgorice, a upravi Glavnog grada je ponuđena podrška u procesu održivog urbanog planiranja i upravljanja prostorom, saopšteno je nakon sastanka zamjenika gradonačelnika Časlava Vešovića i zamjenice šefa misije ambasade Izraela Dženi Sedov.

Podgorici je, kako je saoop[teno iz PG Biroa, ponuđena razmjena iskustava u razvoju koncepta bezbjednog i pametnog grada i iskazano interesovanje za investivcije, naročito u dijelu tretmana otpadnih voda.

"Na temelju odličnih političkih odnosa Crne Gore i Izraela imamo obavezu da unaprijedimo ekonomsku saradnju. U tom pravcu Podgorica je spremna da pruži konkrertan doprinos i kroz formalizaciju odnosa sa gradovima u Izraelu", kazao je Vešović.

Vešović je gošći predstavio razvojne potencijale i planove Glavnog grada, uz poseban osvrt na izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i iskazao spremnost za saradnju na razvojnim projekatima u Podgorici, dodajući da očekuje da će u njihovoj realizaciji učestvovati i izraelske kompanije.

Vešović je istakao da je koncept bezbjednog i pametnog grada karakteristika budućeg razvoja Podgorice i izrazio uvjerenje da na tom polju u narednom periodu postoji širok prostor za uspostavljanje saradnje i realizaciju aktivnosti sa zainteresovanim partnerima iz Izraela.

Sedov je naglasila da će se izraelska ambasada u narednom periodu fokusirati na unapređenje saradnje na nivou lokalnih uprava u okviru koje postoji dosta prostora za konkretizovanje i realizaciju zajedničkih dogovorenih aktivnosti.

"Imamo ambiciju da radimo na jačanju ekonomske saradnje, jer smo upoznati sa projektima i potencijalima Glavnog grada i želimio da izraelske kompanije uzmu učešće u realizaciji kapitalnih projekta u Podgorici" , kazala je Sedov.

Sedov je izrazila posebno zadovoljstvo kulturnom saradnjom i istakla da je za njihovu državu posebno značajna sve veća prisutnost sadržaja iz bogate kulturne ponude Izraela u Podgorici. Ona se posebno zahvalila upravi Glavnog grada na podršci za izgradnju prve sinagoge u Podgorici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR