13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet premijera: Pomoć sjevernim opštinama u donošenju planske dokumentacije

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Kabinet premijera: Pomoć sjevernim opštinama u donošenju planske dokumentacije

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Kabinet predsjednika Vlade, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, podržaće donošenje planske dokumentacije koja je osnov za relizacju razvojnih projekta na sjeveru – zaključeno je na sastanku sa predstavnicima opština Sjevernog regiona i Uprave javnih radova, koji je organizovan u Kabinetu premijera Duška Markovića.

"Stavljanje u fokus blagovremenog donošenja planske dokumentacije kao uslova za uspješno sprovođenje razvojnih politika potvrda je da Vlada razumije potrebe gradova i lokalnih zajednica sa Sjevera", ocjena je sa sastanka.

U saopštenju Vlade navodi se da nikada nije bilo više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera i zemlje u cjelini.

"Zbog toga je potrebno da i opštine daju doprinos relizaciji Vladinih razvojnih politika. Uz našu podršku, opštine koje se suočavaju sa izazovima donošenja planova, u narednom periodu uklopiće planska dokumenta u važeći normativni okvir", poruka je Kabineta premijera Duška Markovića.

Kabinet predsjednika Vlade neposredno će nadgledati proces usaglašavanja nedostajuće planske dokumentacije sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Zaključeno je da nedostatak planske dokumentacije ne smije biti ograničenje za razvoj Sjevera.

Sastanku su prisustvovali predsjednici ili predstavnici opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak kao i direktor Uprave javnih radova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR