16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"EBRD projektima vrijednim 570 miliona eura ubrzala ekonomski rast CG"

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

"EBRD projektima vrijednim 570 miliona eura ubrzala ekonomski rast CG"

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crna Gora je uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u prethodnom periodu napravila suštinske razvojne iskorake, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović i dodao da u narednom periodu prioritet ostaje održavanje tempa rasta.

Đukanović se danas sastao sa prvim potpredsjednikom EBRD-a, Jurgenom Rigterinkom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori i saopštio da je zadovoljan kvalitetnom saradnjom sa tom institucijom.

„Preko 60 projekata u oblasti energetike, infrastrukture, finansija, kao i podrška razvoju malih i srednjih preduzeća, vrijednih oko 570 miliona EUR, koje je finansirala EBRD, dali su snažan doprinos ubrzanom ekonomskom rastu, jednom od ključnih prioriteta državne politike i podizanja kvaliteta života građana“, dodao je Đukanović.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, ukazujući na značaj do sada sprovedenih reformi na sam rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekao da u narednom periodu prioritet ostaje održavanje tempa rasta.

Đukanović je posebno ukazao i na značaj daljeg procesa evropskih integracija Crne Gore i regiona, kao garanta stabilnosti i razvoja društava Zapadnog Balkana.

„Upravo sa tim ciljem, Crna Gora nastavlja da bude promoter politike integracija i usvajanja evropskih vrijednosti u regionu i kroz partnerstvo sa EBRD“, dodao je Đukanović.

Rigterink je saopštio da je banka spremna da nastavi sa snažnom podrškom Crnoj Gori.

On je kao prioritetne oblasti saradnje naveo saobraćaj i infrastrukturu, jačanje privatnog sektora i ozelenjavanje ekonomije, prije svega u energetskom sektoru, kroz projekte koji pored valorizacije energetskih potencijala, omogućavaju i jačanje turističke ponude.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR