14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović pisao Radonjiću povodom imovine Radoja Žugića

Ekonomija

Comments 0

Šaranović pisao Radonjiću povodom imovine Radoja Žugića

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, Danilo Šaranović, obratio se direktoru Agencije za sprječavanje korupcije, Sretenu Radonjiću, ukazujući mu na, kako je naveo, nepoštovanje Zakona o sprječavanju korupcije od strane Radoja Žugića.

"Gospodine Radonjiću, Istraživački tim Demokratske Crne Gore utvrdio je da je kod javnog funkcionera, Radoja Žugića, guvernera Centralne banke Crne Gore, došlo do promjene u imovini koju je, saglasno Zakonu o sprječavanju korupcije, morao prijaviti Agenciji.

Naime, gospodin Žugić je 15.3.2018. godine Agenciji podnio godišnji Izvještaj o svojoj imovini i prihodima. U tom izvještaju, pored ostalog, prijavljena je kao svojina i nepokretnost – vikendica površine 62 m2 u opštini Tivat, KO Krašići.

Međutim, sadašnja zvanična katastarska evidencija Uprave za nekretnine pokazuje da se predmetna nepokretnost više ne vodi na gospodina Radoja Žugića, već na privredno društvo “STADION” d.o.o. Podgorica, koje je u vlasništvu Žugićevog brata od strica. Precizno, ova nepokretnost – turistički objekat vodi se na “STADION” d.o.o. od 13.12.2018. godine", navodi Šaranović.

Kako dodaje, u ovom trenutku nepoznato je kojim pravnim poslom i po kom osnovu je predmetna nepokretnost promijenila vlasnika, jer gospodin Žugić, kako kaže, nije postupio po članu 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije i u roku od 30 dana od nastupanja promjene u imovini u odnosu na stanje prijavljeno Izvještajem o tome obavijestio Agenciju.

"Osjećam obavezu da ukažem na prethodnu činjenicu bez obzira na to što sam svjestan da je do nje Agencija mogla i morala doći po službenoj dužnosti. Ovo posebno iz razloga što je, u konkretnom slučaju, riječ o visoko pozicioniranom javnom funkcioneru koji se nalazi na čelu Centralne banke Crne Gore, institucije odgovorne za monetarnu i finansijsku stabilnost i funkcionisanje bankarskog sistema u Crnoj Gori.

Očekujem da i u konkretnom slučaju primijenite Zakon, pokrenete odgovarajući postupak za utvrđivanje odgovornosti i o tome javnost i mene, kao poslanika u Skupštini Crne Gore, obavijestite", zaključio je Šaranović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR