14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnoj Gori i Albaniji 2,8 miliona eura za zajedničke projekte

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Crnoj Gori i Albaniji 2,8 miliona eura za zajedničke projekte

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Dva miliona i 800 hiljada eura na raspolaganju je potencijalnim korisnicima za zajedničke projekte Crne Gore i Albanije u oblastima zaštite životne sredine i zapošljavanja, poručeno je na informativnim sesijama održanim u Plavu i Baru, organizovanim sa ciljem predstavljanja Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata, u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija koji je otvoren za projektne prijedloge do 27. maja.  

„Za projektne prijedloge potencijalni korisnici iz Crne Gore i Albanije imaju na raspolaganju 2,8 miliona eura i to za projekte koji treba da doprinesu zaštiti prirodnih resursa u jezerskim i planinskim oblastima, te jačanju zapošljivosti i socijalne inkluzije“, istaknuto je na info sesijama.

Na info sesijama je poručeno da je Ipa Program prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija 2014-2020 nastavak kvalitetne saradnje uspostavljene u okviru prethodne Ipe, kao i saradnje u okviru Prvog poziva, te da predstavlja odličnu mogućnost za saradnju i razmjenu iskustva.

"Kontinuirana saradnja između dvije zemlje rezultirala je ugovaranjem osam projekata ukupne vrijednosti 3,2 miliona eura u okviru Prvog poziva za dostavljanje prijedloga projekata. Ocijenjeno je da su ovakvi događaji dobra prilika da kroz edukaciju unaprijeđujemo kapacitete državnih institucija, civilnog sektora i lokalnih samouprava za kandidovanje projekata.

Predstavnici Ministarstva finansija, kao Ugovornog tijela ovog Progama, upoznali su predstavnike javnih institucija, lokalnih samouprava i civilnog društva sa pravilima za apliciranje u okviru Drugog poziva za dostavljanje prijedloga projekata", navodi se u saopštenju. 

Info sesije je organizovala Kancelarija za evropske integracije u saradnji sa Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija i uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR