13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danas potpisivanje sporazuma o smanjenju cijena rominga na Zapadnom Balkanu

Ekonomija

Comments 0

Danas potpisivanje sporazuma o smanjenju cijena rominga na Zapadnom Balkanu

Izvor: Mina business

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Digitalni samit Zapadnog Balkana, na kojem učestvuje crnogorska delegacija, koju predvodi ministarka javne uprave Suzana Pribilović, počinje danas u Beogradu.

Na dvodnevnom samitu će učestvovati i ministri ekonomije i prosvjete, Dragica Sekulić i Damir Šehović.

Iz Ministarstva javne uprave saopšteno je da će samit otvoriti predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo, Mariya Gabriel i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije, Houlin Zhao.

„Održavanje Digitalnog samita inicirano je višegodišnjim akcionim planom za regionalnu ekonomsku saradnju u okviru Berlinskog procesa, inicijative čiji je cilj unaprjeđenje regionalne saradnje, a prvi takav skup održan je prošle godine u Skoplju“, navodi se u saopštenju.

U okviru Digitalnog samita u Beogradu biće organizovan ministarski panel, na kojem će ministri razgovarati o putu Zapadnog Balkana u oblasti digitalizacije i implementacije ciljeva Digitalne agende za Zapadni Balkan.

Pribilović će na Samitu govoriti u okviru panela Digitalna ekonomija i društvo, dok će Šehović govoriti na panelu Digitalne vještine na temu Reforma školstva za digitalnu budućnost.

Tokom Drugog digitalnog samita biće potpisan Sporazum između vlada Crne Gore i Srbije o uzajamnom priznavanju usluga certifikovanja za elektronske transakcije, koje se pružaju u Crnoj Gori i kvalifikovanih usluga od povjerenja, koje se pružaju u Srbiji.

Na Samitu će ministri resornih ministarstava Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije potpisati Sporazum o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana. Sporazume će potpisati Ministarstvo javne uprave i Ministarstvo ekonomije.

Tokom Samita biće organizovane brojne diskusije, okrugli stolovi i sastanci na temu digitalizacije i regionalne saradnje, a četiri glavna panela su na temu: Digitalne vještine, Povjerenje i bezbjednost, Mreže i usluge digitalnog okruženja, Digitalna ekonomije i društvo.

Samit će okupiti oko tri hiljade učesnika iz 30 ekonomija Zapadnog Balkana, Evrope i svijeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR