21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada  odlučila da proširi Komisiju za borbu protiv sive ekonomije

Ekonomija

Comments 0

Vlada odlučila da proširi Komisiju za borbu protiv sive ekonomije

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore donijeta je Odluku da se proširi Komisija za borbu protiv sive ekonomije.
 
U obrazloženju odluke  navedeno da se javila potreba za proširenjem sastava Komisije s obzirom na činjenicu da je suzbijanje sive ekonomije, shodno Programu rada Vlade za 2019. jedna od prioritenih oblasti te da je u u fokusu uspostavljanje efikasnog nadzora nad tokovima u sivoj zoni, naročito u oblastima u kojima je najizraženije neformalno djelovanje u privrednom poslovanju – turizmu, građevinarstvu i na tržištu rada.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem je u svojstvu predsjednika Komisije najavio prvu sjednucu u proširenom sastavu već za narednu sedmicu.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskim  savjetnicima, kojim se stvara pravni okvir za slobodno pružanje usluga poreskog savjetnika u Crnoj Gori, kako od strane crnogorskih državljana tako i od strane državljana država članica Evropskog ekonomskog prostora.

Radi propisivanja tehničkih pravila i standada koji se primjenjuju u Evropskoj uniji za priključenje postrojenja potrošača na prenosni sistem električne energije u cilju osiguranja ravnopravnih tržišnih uslova, Vlada je donijela Uredbu o uslovima za priključenje na mrežu sistema za prenos jednosmjerne struje visokog napona i jednosmjerno priključenih modula elektroenergetskog parka i Uredbu o uslovima za priključenje postrojenja potrošača na prenosni sistem električne energije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR