7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo turizma kreće u vanredne kontrole smještaja

Izvor: Ilustracija

Ekonomija

Comments 0

Ministarstvo turizma kreće u vanredne kontrole smještaja

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarstvo održivog razvoja i turizma će u narednim danima pokrenuti vanredne kontrole svih objekata kolektivnog smještaja za koje se utvrdi da postoji sumnja u bilo koji oblik nelegalnog poslovanja, zaključeno je na sjednici Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Ministarstvo poziva vlasnike, operatere i uprave objekata kolektivnog smještaja da odmah izvrše registraciju svih zaposlenih i usklade svoje poslovanje sa propisima kako bi izbjegli zakonom propisane kazne.

Državni sekretar za turizam u MORiT-u Damir Davidović istakao je da je od svih privrednih društava koja su registrovana za pružanje usluga kolektivnog i sličnog smještaja u 2017, za 174 objekta Poreskoj upravi prijavljen samo jedan zaposleni.

Kako bi se obračunala sa nelegalnim poslovanjem, Vlada je formirala Komisiju za suzbijanje sive ekonomije kojom predsjedava potpredsjednik Vlade Milutin Simović, a akcenat je juče bio na zapošljavanju u turizmu.

Suzbijanje svih pojavnih oblika sive ekonomije u turizmu, kada su u pitanju kolektivni ili privatni smještaj, agencijsko poslovanje, pružanje drugih usluga u ovom sektoru biće kontinuiran prioritet MORiT-a nezavisno od turističke sezone.

“Na osnovu prikupljenih podataka i analiza u periodu predsezone biće pokrenute i druge edukativne, informativne ali i represivne aktivnosti u saradnji sa drugim nadležnim organima dok će se napori na stvaranju jednakih uslova na tržištu nastaviti da hudu sastavni dio politike turizma”, poručuju iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR