13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada nastavlja aktivnosti u cilju turističke valorizacije Đalovića pećine

Izvor: Foto: Vlada Crne Gore Twitter

Ekonomija

Comments 0

Vlada nastavlja aktivnosti u cilju turističke valorizacije Đalovića pećine

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ugovorom o izgradnji elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, koji su juče potpisali Uprava javnih radova i doo “Elektro tim” iz Budve, Vlada Crne Gore nastavlja sa aktivnostima u cilju turističke valorizacije ove lokacije.

Za ugovorenu investiciju kroz Kapitalni budžet Vlada je opredijelila 989.433 eura, a rok za završetak radova je pet mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

"Izgradnjom elektroenergetske infrastrukture stvoriće se uslovi za dalji nastavak razvoja kompleksa same Đalovića pećine i njenih sadržaja. U tom cilju, Uprava javnih radova je takođe sa budvanskim “Elektro timom” juče potpisala i ugovor o opremanju ćelije 35 kV u trafostanici “Nedakusi” u Bijelom Polju, u vrijednosti od 29.766 eura, a nedavno je sa danilovgradskim preduzećem “Eurozox” ugovorena izgradnja primarne elektroenergetske infrastrukture za to područje, za što će iz kapitalnog budžeta biti izdvojeno 700.000 eura.

Predviđene investicije u elektroenergetsku infrastrukturu, pored toga što će obezbijediti napajanje budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ujedno će doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava na tom dijelu bjelopoljske opštine", navedeno je u saopštenju Vlade. 

Đalovića pećina i kompletno područje u njenoj okolini spadaju u najperspektivnije lokacije za unaprjeđenje turističke ponude Crne Gore.

"U uređenje ovog kompleksa Vlada Crne Gore će investirati oko 20 miliona eura, a ukoliko zahtjevni građevinski radovi na terenu budu tekli planiranom dinamikom, očekuje se da za posjetioce bude spreman krajem naredne godine", dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR