Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Investicioni potencijali Cetinja predstavljeni u Beču

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Investicioni potencijali Cetinja predstavljeni u Beču

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan predstavio je poslovne i investicione potencijale tog grada na događaju "Destinacije u usponu 2019 – Crna Gora", koji su u Beču organizovali Mreža za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope i austrijska kompanija Grimex Consult, u saradnji sa austrijskim dnevnikom Die Presse.

Kašćelan je govorio pred austrijskim privrednicima, predstavnicima poslovnih asocijacija i federalne vlade Austrije. Događaj je bio prilika da se kroz video prezentaciju i izlaganje gradonačelnika učesnicima predstave poslovne mogućnosti, ali i bogata istorija Cetinja i umjetničko, kulturno i društveno-političko nasljeđe i tradicija Crne Gore.

Kašćelan je kazao da je Cetinje grad koji se ponosi svojom čuvenom suvo-mesnom industrijom, rastućim prihodima od turizma, ali i izdašnim potencijalima za razvoj malog i srednjeg biznisa - zbog nacionalnih i lokalnih podsticajnih mjera za investitore, povoljnog poslovnog okruženja i odličnih saobraćanih veza sa južnim, centralnim i sjevernim dijelom zemlje.

On je rekao da Prijestonica ima paket stimulativnih mjera podrške investitorima koji u njoj vide potencijal za razvoj preduzetništva, turizma, poljoprivrede, industrije i drugih privrednih grana.

"Odličnu priliku za razvoj grada, ali i za potencijalna ulaganja vidimo u Biznis zoni Obod, koja obuhvata prostor od 133.000 kvadratnih metara. Biznis zona raspolaže sa odličnom komunalnom infrastrukturom i preko 50.000 kvadratnih metara hala dostupnih investitorima. Osim što predstavlja prvu i najveću biznis zonu, ovaj prostor biće transformisan i u slobodnu zonu"- naveo je Kašćelan.

Događaj u Beču okupio je predstavnike brojnih crnogorskih kompanija, dok se učesnicima na otvaranju obratio potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović. Uvodno izlaganje imao je i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Dnevnik Die Presse objavio je poseban dodatak o Crnoj Gori, u kojem su predstavljeni ekonomski parametri naše zemlje, investicioni ambijent i mogućnosti, kao i poslovne prezentacije Cetinja i crnogorskih kompanija. Objavljen je i intervju sa potpredsjednikom Vlade Milutinom Simovićem. 

 

Ostavi komentar

0/300