17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada odlučila: Računi za struju manji do 5%, nema gradnje novih MHE

Ekonomija

Tag Video
Comments 1

Vlada odlučila: Računi za struju manji do 5%, nema gradnje novih MHE

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Naknada za obnovljive izvore energije (OIE 1) na računima za električnu energiju biće ukinuta od 1. juna, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Kako procjenjuju u Vladi primjenom nove odluke računi će biti umanjeni od 1,5 do 5%.

"Prosječan račun u 2018. je iznosio 34,36 eura što znači da će prosječan građanin koji je prosječno trošio u 2018. nakon 1. juna imati pojeftinjenje na računu od nekih 5%", saopštila je Sekulić nakon sjednice Vlade.

Vlada je na današnjoj sjednici zadužila Ministarstvo ekonomije da preispita svu dokumentaciju izdatu od svih crnogorskih institucija, a za svaku lokaciju na kojoj je data koncesija za male hidroelektrane.

"Ova Vlada nastavlja praksu koju je sama uvela:nećemo davati nove koncesije za male hidroelektrane. Za ostale vidove nastavljamo praksu davanja zemljišta u zakup bez povlašćenih tarifa za proizvođače. Dakle, nema gradnje novih malih hidro elektrana, preispitujemo postojeće", kazala je nakon sjednice ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ministarka je kazala da će se iznos sredstava potrebnih za pokrivanje potrebnog iznosa, umjesto građana platiti iz budžeta a iz sredstava prikupljenih od zagađivača.

„Ovom izmjenom obezbijedili smo da tržišno poslovanje EPCG ne bude narušeno, da građani budu dijelom rasterećeni plaćanja po osnovu korišćenja obnovljivih izvora energije, a da u konačnom rezultatu prosječni računi za električnu energiju ostanu isti ili dijelom umanjeni“, kazala je Sekulić.

Detaljno objašnjenje poslušajte u izjavi Skulić u videu ispod.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dejan

Hvala!!! Umanjili ste mi racun osjetno! OSAM centi!!!