15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić: Zemlje regiona ne smiju propustiti šansu da budu dio savremenih tokova u oblasti energetike

Ekonomija

Comments 0

Sekulić: Zemlje regiona ne smiju propustiti šansu da budu dio savremenih tokova u oblasti energetike

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Zemlje našeg regiona, danas, ne smiju propustiti šansu da budu dio savremenih tokova u oblasti energetike i društvenog razvoja-  ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je danas na Samitu “Energetska bezbjednost u regionu” koji se održava u Beogradu kazala da joj je čast što ima priliku da sa kolegama iz regiona razgovara na jednu ovako važnu temu.

“Poznato je da je obezbjeđivanje dovoljnih količina energije jedan od ključnih uslova održivosti modernog društva, kao i osnovni preduslov za održivi razvoj kojem svi težimo. Međutim, čini mi se da je pitanje - na koji način obezbjeđujemo dovoljne količine energije - nešto što predstavlja najzahtjevniji zadatak ove generacije donosioca odluka”, kazala je Sekulić.

Ona je podsjetila da je je taj, jako složen, posao donekle olakšan.

Kako je saopšteno, našim strateškim ciljem (članstvom u EU) stvorili smo mogućnost da slijedimo primjer onih koji zapravo postavljaju standarde po pitanju održivog razvoja i čiste, klimatski neutralne energetike.

Crna Gora će i dalje, u skladu sa svojim prioritetima iz oblasti energetike, nastaviti aktivnosti na obezbjeđenju sigurnog snabdijevanja energijom, razvoja konkurentnog tržišta energije i održivog energetskog razvoja, uz aktivnu saradnju sa svima koji imaju iste ciljeve, navedeno je u saopštenju Ministarstva ekonomije. 

“Smatram da jedino tako energetiku razvijamo na način koji je ekonomsi isplativ, energetski održiv i ekološki prihvatljiv”, zaključila je ministarka.

Današnji regionalni skup organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i od velikog je značaja za čitav region imajući u vidu da je okupio prvi put resorne ministre iz Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva. 

Otvorenom diskusijom u tri panela predstavljen je međunarodni plan energetske stabilnosti za region i razmotreni svi aspekti koje donose strategije implementacije u energetskoj tranziciji, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR