10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Negativno mišljenje DRI na izvještaj o poslovanju pljevaljskog Centra za socijalni rad

Ekonomija

Comments 0

Negativno mišljenje DRI na izvještaj o poslovanju pljevaljskog Centra za socijalni rad

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Državna revizorska institucija (DRI) dala je negativno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Centra za socijalni rad u Pljevljima, dok je Centar u Nikšiću dobio pozitivno mišljenje.

DRI je objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziji pravilnosti poslovanja centra za socijalni rad u Nikšiću i Pljevljima za prošlu godinu.

Kako je saopšteno iz te institucije, senatori Nikola N. Kovačević i Radule Žurić izrazili su pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj i pravilnost poslovanja Centra za socijalni rad u Nikšiću sa skretanjem pažnje na evidentiranje depozita i dosljednu primjenu Uredbe o naknadi troškova za zaposlene u javnom sektoru i Zakona o javnim nabavkama.

„Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Centra za socijalni rad u Nikšiću utvrđeno je da je u svim materijalno značajnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Revizijom pravilnosti poslovanja utvrđeno je da su finansijske transakcije i druge aktivnosti Centra usklađene sa zakonima i propisima.

DRI je dala negativno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Centra za socijalni rad u Pljevljima.

„Utvrđeno je da Godišnji finansijski izvještaj nije u svim materijalno značajnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja“, piše u saopštenju.

Revizijom je utvrđeno da Centar u Godišnjem finansijskom izvještaju i poslovnim knjigama nije iskazao prihode u iznosu od 74,8 hiljada EUR po osnovu donacije od UNDP-a, izdatke u iznosu od 69,5 hiljada Za realizaciju projekta „Pomoć u kući za stare“, koji su finansirani iz sredstava donacije.

Nije iskazan ni depozit na računu otvorenom za realizaciju navedenog projekta u iznosu od skoro 5,6 hiljada EUR, što je, kako se navodi, materijalno značajna greška u odnosu na utvrđenu materijalnost od 4,14 hiljade EUR.

DRI je saopštila da je revizijom pravilnosti poslovanja Centra za socijalni rad u Pljevljima utvrđeno da finansijske transakcije i druge aktivnosti Centra nijesu u svim materijalnim aspektima usklađene sa zakonima i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju.

Neusklađenost se, kako pojašnjavaju, odnosila na nedoslednu primjenu zakona o državnoj imovini, o javnim nabavkama, o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru, Uredbe o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru.

Aktivnosti Centra nijesu usklađene ni sa Pravilnikom o načinu sačinjavanja i podnošenja finansijskih izvještaja budžeta, državnih fondova i jedinica lokalne samouprave i Uputstvom o bližem načinu vršenja popisa pokretnih i nepokretnih stvari u državnoj imovinu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR