Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Za glavni kolektor ponude poslale četiri kompanije

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Mina

Za glavni kolektor ponude poslale četiri kompanije

Na predkvalifikacioni poziv za glavni kolektor u Podgorici prijavile su se četiri kompanije, dok je za mostovski prelaz stigla jedna ponuda, saopšteno je iz Pg Biroa.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija saopšteno je da su ponude za kolektor poslale kompanije Bemax iz Podgorice, austrijski Strabag, Green Line General Trading&Contracting Co.W.L.L & EDIL AL-IT iz Kuvajta i Celtinkcioglu Ins.san & Sigillum iz Turske.

Jedinu ponudu za mostovski prelaz dostavila je kompanije Bemax.

Komisija za odabir izvođača, kako se navodi, obavezna je da u naredne tri nedjelje pregleda dostavljenu dokumentacije u skladu sa definisanim kriterijumima iz javnog poziva.

“Na osnovu uvida u dokumentaciju Komisija će predložiti spisak potencijalnih izvođača koji će svoje ponude moći da predaju u drugom kvalifikacionom krugu, planiranom krajem jula” - precizira se u saopštenju.

Iz Vodovoda su podsjetili da je projekat odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda Glavnog grada počeo da se implementira početkom godine.

Kako su naveli, poslije provjere postojeće dokumentacije, pristupilo se izboru potencijalnih izvođača za segmente: primarnog kolektora, mostovskog prelaza i sekundarne mreže.

“Građevinski objekti primarnog kolektora i mostovskog prelaza, obzirom na svoj značaj i složenost izvođenja biće realizovani kroz proceduru „Two step“, odnosno putem predkvalifikacionog i kvalifikacionog postupka”- dodaje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300