Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izgradnja fudbalskog terena na Cetinju teče po planu

| Postavio/la: Marija Mitrović

Izgradnja fudbalskog terena na Cetinju teče po planu

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišli su danas radove na Univerzitetskom kompleksu i novom fudbalskom stadionu na Cetinju, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Oni su, tom prilikom, istakli značaj ovih projekata za studente i sportiste, ne samo sa Cetinja, već i iz drugih crnogorskih gradova.

Direktor Nuhodžić i gradonačelnik Kašćelan su u razgovoru sa izvođačem i nadzorom na projektu uređenja dijela terena Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i nabavke opreme za Fakultet likovne umjetnosti naglasili potrebu za intenziviranjem radova, kako bi objekat bio spreman za postupak tehničkog pregleda i predaje krajnjem korisniku u ugovorenom roku, početkom oktobra ove godine.

Radnici danilovgradske kompanije “Eurozoks” trenutno pripremaju teren za betoniranje staza i izgradnju pristupne saobraćajnice, a u toku je isporuka i montaža opreme, koja je naručena u skladu sa dogovorom sa krajnjim korisnikom, imajući u vidu specifičnu namjenu. Riječ je o nabavci kancelarijske i opreme neophodne za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna, pojasnili su iz UJR.

Vlada Crne Gore je za ovaj projekat opredijelila skoro 1,2 miliona eura.

Nuhodžić i Kašćelan su takođe pośetili gradilište fudbalskog stadiona, đe je u toku izrada betonske konstrukcije na Istočnoj i Zapadnoj tribini, radovi na mreži fekalne kanalizacije, kao i priprema za izradu tribinskih nosača.

Oni su u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova “Erlanga”naglasili da radovi moraju biti usaglašeni sa najvišim građevinskim kriterijumima kada je riječ o velikim sportskim objektima.

"Rok za izgradnju stadiona na Cetinju je kraj naredne godine, a radovi se trenutno odvijaju planiranom dinamikom.
Ovaj značajan sportski projekat realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore, pri čemu će Vlada kroz kapitalni budžet zaključno sa idućom godinom investirati oko 4,4 miliona eura. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica.

Prema njihovim riječima, projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Śeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje.

Ostavi komentar

0/300