11 °

max 15 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

15° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prekogranična saradnja BiH i CG: Ugovoreni projekti vrijedni 9,3 miliona eura

Ekonomija

Comments 0

Prekogranična saradnja BiH i CG: Ugovoreni projekti vrijedni 9,3 miliona eura

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Prekogranična saradnja Bosne i Hercegovine i Crne Gore je otpočela 2008. u okviru finansijske perspektive 2007-2013 i kroz četiri otvorena poziva za dostavljanje predloga projekata dosad je ugovoreno ukupno 38 projekata vrijednosti 9,3 miliona eura, koji su doprinijeli unapređenju kvaliteta života u pograničnom području kroz zajedničke akcije u oblastima turizma i ruralnog razvoja, zaštite životne sredine, zapošljavanja, te društvene kohezije i povezivanja ljudi i institucija u pograničnom području, poručeno je na promotivnim događajima Programa u Žabljaku i Tivtu, kazali su iz Kancelarije za evropske intregracije.

Ukupna sredstava za IPA Program prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 iznose 8,4 miliona eura, te su u okviru IPA II finansijske perspektive objavljena dva poziva za dostavljanje predloga projekata.

Kroz Prvi poziv podržana su tri projekta, ukupne vrijednosti nešto više od milion eura, dok je postupak ocjenjivanja projektnih predloga u okviru Drugog poziva u završnoj fazi, za koji je na raspolaganju gotovo 4,4 miliona eura.

„Predstavnici operativnih struktura Programa su najavili Treći poziv za dostavljanje predloga projekata koji će biti objavljen u drugoj polovini naredne godine. Učesnicima skupova je ukazano na potrebu blagovremene pripreme predloga projekata i uspostavljanje strateških partnerstava u prioritetnim oblastima Programa, kako bi se unaprijedio kvalitet predloženih projekata“, navode iz Kancelarije. 

Prema njihovim riječima, cilj promotivnih aktivnosti je širenje informacija o mogućnostima koje pruža Program, dosad ostvarenim rezultatima i planovima za naredni period, a istovremeno i animiranje potencijalnih aplikanata iz programskog područja za aktivnije učešće u Programu.

Organizatori promotivnih skupova su Kancelarija za evropske integracije Vlade Crne Gore i Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine, u ulozi operativnih struktura za sprovođenje Programa, u saradnji sa opštinama Žabljak i Tivat.

Na skupovima su učestvovali predstavnici lokalnih samouprava, javnih ustanova i preduzeća, i nevladinih organizacija iz 14 opština obuhvaćenih Programom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR