7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rekordan broj posjetilaca u Nacionalnom parku Prokletije

Izvor: Foto: Screenshot Infobiro

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Rekordan broj posjetilaca u Nacionalnom parku Prokletije

Izvor: Infobiro

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Rekordan broj posjetilaca je u Nacionalnom parku Prokletije, kaže direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica. 

On je u razgovoru za Infobiro kazao da je rekordan boj zadovoljnih posjetilaca, jer ih je opredijelila želja za nesvakidašnjom prirodom i posebnim doživljajem.

"Naša obaveza je uz veliku posjetu prvenstveno da čuvamo i štitimo prirodno bogatsvo, što nam daje za pravo da se radujemo i vjerujemo da će uz veće posjete Nacionalim parkovima i priroda ostati očuvana.

Rezultat dobrih posjeta i je i ujedno i potvrda napornog rada turističke privrede i turističkih agencija.

Pomenuo bih ovdje investicije koje se planiraju u narodnom periodu, očekujem da ćemo brzo valorizovati bivše vojne karaule. U ovoj godini će se ugovoriti radovi na vojnoj karauli Gradina. Pored tih vojnih karaula radi se i na rekonstrukciji puta i infrastrukture, radiće se put prema Grebajama, prema Ropojani i saniraće se put preko same planine.

Iako je najmlađi park, benifiti će tek biti vidjlivi jer se i turistički privrednici ubrzano razvijaju, odnosno sve je veći broj smještajnih kapaciteta kao i ugovaranje od samih agancija", kaže on. 

Gastro turizam je definitivno u porastu, što će generisati svakako prihode svih koji svoje biznise ostvaruju u zonama nacionalnih parkova, smatra Klica. 

"Da je država spremna da valorizuje zaštićena područja upravo govori činjenica koja se veže na same investicije u zonama nacionalnih parkova.

Nacionalne parkove do sad je posjetilo oko 340.000 turista što je 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu ili 70.000 turista više nego prethodne godine u istom periodu.

Velika posjeta nacionalnim parkovima je dokaz da Crna Gora na svjetskoj turističkoj mapi nije preoznata samo po prelijepom primorju već i po prirodnim bogatsvima odnosno sistemu samih nacionalnih parkova", dodaje Klica. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR