Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Rekordan broj posjetilaca u Nacionalnom parku Prokletije

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Infobiro

Rekordan broj posjetilaca u Nacionalnom parku Prokletije Foto: Screenshot Infobiro

Rekordan broj posjetilaca je u Nacionalnom parku Prokletije, kaže direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica. 

On je u razgovoru za Infobiro kazao da je rekordan boj zadovoljnih posjetilaca, jer ih je opredijelila želja za nesvakidašnjom prirodom i posebnim doživljajem.

"Naša obaveza je uz veliku posjetu prvenstveno da čuvamo i štitimo prirodno bogatsvo, što nam daje za pravo da se radujemo i vjerujemo da će uz veće posjete Nacionalim parkovima i priroda ostati očuvana.

Rezultat dobrih posjeta i je i ujedno i potvrda napornog rada turističke privrede i turističkih agencija.

Pomenuo bih ovdje investicije koje se planiraju u narodnom periodu, očekujem da ćemo brzo valorizovati bivše vojne karaule. U ovoj godini će se ugovoriti radovi na vojnoj karauli Gradina. Pored tih vojnih karaula radi se i na rekonstrukciji puta i infrastrukture, radiće se put prema Grebajama, prema Ropojani i saniraće se put preko same planine.

Iako je najmlađi park, benifiti će tek biti vidjlivi jer se i turistički privrednici ubrzano razvijaju, odnosno sve je veći broj smještajnih kapaciteta kao i ugovaranje od samih agancija", kaže on. 

Gastro turizam je definitivno u porastu, što će generisati svakako prihode svih koji svoje biznise ostvaruju u zonama nacionalnih parkova, smatra Klica. 

"Da je država spremna da valorizuje zaštićena područja upravo govori činjenica koja se veže na same investicije u zonama nacionalnih parkova.

Nacionalne parkove do sad je posjetilo oko 340.000 turista što je 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu ili 70.000 turista više nego prethodne godine u istom periodu.

Velika posjeta nacionalnim parkovima je dokaz da Crna Gora na svjetskoj turističkoj mapi nije preoznata samo po prelijepom primorju već i po prirodnim bogatsvima odnosno sistemu samih nacionalnih parkova", dodaje Klica. 

Ostavi komentar

0/300