Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Budvu posjetili gosti iz više od 170 zemalja svijeta

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina business

Budvu posjetili gosti iz više od 170 zemalja svijeta Foto: Wikipedia

Turisti iz više od 170 svjetskih zemalja boravili su od početka godine na budvanskoj rivijeri u svim vidovima smještaja, pokazuju podaci Centralnog turističkog registra Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Turističke organizacije Budva (TOB) su saopštili da su najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili gosti iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Njemačke i Ukrajine.

Kako je objavljeno na sajtu Nacionalne turističke organizacije, ohrabruje podatak da su turisti iz Njemačke, najvažnijeg emitivnog tržišta Evrope, bili dominantni gosti u kolektivnom smještaju tokom prvih šest mjeseci ove godine.

“Za hotelski smještaj na budvanskoj rivijeri, prema zvaničnim podacima Monstata, najviše se opredjeljuju turisti iz evropskih zemalja koji čine 79 odsto gostiju. Najveće emitivno tržište je Njemačka, koja ostvaruje 11 odsto od ukupnog broja turista u kolektivnom smještaju, a slijede Rusija, Srbija, Albanija, Kina i Francuska”, rekli su iz TOB-a.

Oni su dodali da je posebno interesantno da ove godine u privatnom smještaju u Budvi borave turisti iz dalekih destinacija poput Japana, Indije, Indonezije, Južnoafričke republike, Kube, Malezije ili Tajvana, ali i manje očekivanih, interesantnih destinacija, poput Papue Nove Gvineje, Mauricijusa, Kambodže, Nigerije, Venecuele, Perua, Urugvaja, Arube i Sejšela.

Ostavi komentar

0/300