Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sanacija hidrotehničkog tunela Mojdež

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Sanacija hidrotehničkog tunela Mojdež

Radovi u hidrotehničkom tunelu Mojdež, koji imaju cilj da spriječe klizišta u ovom hercegnovskom naselju, u toku su i biće nastavljeni do postizanja adekvatnog rješenja, zaključeno je juče na sastanku pomoćnika direktora Uprave javnih radova Miomira Peruničića sa projektantskom kućom »Geo T«, izvođačem i nadzorom.

"Tokom obilaska, izvođač je informisao da se proteklih sedmica u tunelu obrušila veća količina zemljanog materijala, tako da je posao nakratko bio prekinut iz bezbjednosnih razloga. Uprava javnih radova dala je nalog za čišćenje tog dijela tunela, nakon čega će se pristupiti proširenju i saniranju plafonske površine sa koje dolazi do obrušavanja, što predstavlja završni dio prve faze projekta", navedeno je u saopštenje Uprave javnih radova. 

Za prvu fazu Vlada Crne Gore proteklih godina, kako je saopšteno izdvojila je više od milion eura, a njenom realizacijom steći će se uslovi za procjenu situacije i izradu projektne dokumentacije druge faze, za koju je kapitalnim budžetom za 2020. godinu procijenjeno izdvajanje od oko 800.000 eura.

"U dosadašnjem toku posla saniran dio od ulaza do prespajanja sa postojećim tunelom, u dužini od oko 300 metara. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju ulaznog portala, iskope i izgradnju ojačavajućih elemenata. Posebno je važno napomenuti da je izvođenje radova u velikoj mjeri uslovljeno vremenskim prilikama i mogući su samo u periodu kada je nivo podzemnih voda najniži", zaključeno je u saopštenju. 

 

Ostavi komentar

0/300