11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najznačajniji ekonomski forum u jugoistočnoj Evropi od četvrtka u Budvi

Ekonomija

Comments 0

Najznačajniji ekonomski forum u jugoistočnoj Evropi od četvrtka u Budvi

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Deveta međunarodna Konferencija o ekonomiji, koju organizuje Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Komorskim investicionim forumom Zapadnog Balkana, buće održana 24. i 25. oktobra 2019. u hotelu Splendid u Bečićima, najavljeno je iz PKCG.

U radu jednog od najznačajnijih ekonomskih skupova na prostoru jugoistočne Evrope, koji ove godine ima temu „Sinergija – ključ uspjeha Regiona“, učestvovaće preko 500 predstavnika vlada, međunarodne i poslovne zajednice, naučne te stručne javnosti.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i predsjednik Vlade Duško Marković, nakon koga će se obratiti zamjenik generalnog sekretara OECD Ulrik Vestergard Knudsen.

Prije panel diskusija biće održana ceremonija dodjele BFCSEE sertifikata gradovima i opštinama sa povoljnim poslovnim okruženjem, najavljuju iz PKCG.

Sertifikate dodjeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Regionalni savjet za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi. Sertifikat će primiti 15 opština i gradova Regiona, a među njima je i Bijelo Polje prva, na ovaj način sertifikovana opština u našoj zemlji.

Prvog radnog dana biće organizovana četiri panela na teme: „Zelena ekonomija i održivi razvoj“, „Energetika na Balkanu – stanje i budućnost“, „Turizam kao zajednički proizvod regiona“ i „Globalni izazovi vodnog stresa u 21. vijeku“.

Drugi dan Konferencije o ekonomiji obilježiće panel diskusije o saobraćajnoj infrastrukturi kao pokazatelju (ne)razvijenosti regiona, obrazovanju, zapošljavanju i demografskim trendovima, te digitalizaciji i inovacijama kao razvojnoj šansi, najavljeno je iz PKCG.

''Privredna komora Crne Gore kao organizator skupa će i ove godine otvoriti mogućnost za međukompanijske susrete tokom Konferencije, koji daju dodatnu vrijednost ovom najvećem regionalnom ekonomskom događaju. Za ovu prateću aktivnost Konferencije vlada veliko intereseovanje privrednika iz Regiona, a i šire''- navedeno je u saopštenju.

Privredna komora Crne Gore od 2010. organizuje Konferenciju o ekonomiji i ovo je njeno deveto izdanje. Komora je ovu aktivnost započela u namjeri da, kako su naveli, u tom formatu pokrene otvorenu diskusiju na teme važne za crnogorsku ekonomsku zbilju, kao i njenu perspektivu.

Veoma brzo, zahvaljujući prije svega kvalitetnim međukomorskim vezama u Regionu, ovaj skup je prepoznat kao važan za Region i ekonomsko povezivanje. Kroz partnerstvo sa njemačkim Komitetom za ekonomske odnose sa istokom, Konferencija je dobila svoje mjesto i u Završnoj deklaraciji šefova vlada Zapadnog Balkana 2014. u Berlinu.

Tada je i zvanično Konferencija zavrijedila status najznačajnijeg ekonomskog skupa u Regionu, na koji rado dolaze i u njemu učestvuju i kompanije iz Njemačke, Austrije, kao i drugih zemalja Evropske unije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR