9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP podnio prijedlog za raspisivanje referenduma o budućnosti aerodroma Tivat

Ekonomija

Comments 0

SDP podnio prijedlog za raspisivanje referenduma o budućnosti aerodroma Tivat

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP), Bernarda Moškov i Ivo Marić, podnijeli su danas Skupštini Opštine Tivat prijedlog za raspisivanje opštinskog referenduma o budućnosti tivatskog aerodroma.

Član Predsjedništva SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da je ta partija prikupila više od hiljadu potpisa građana Tivta u okviru kampanje Odbranimo Aerodrom Tivat.

"To je urađeno sa ciljem da o najvažnijem resursu grada odlučuju njegovi građani, a ne da ovo pitanje bude predmet unutarkoalicionih kalkulacija i raznih trgovina iza leđa Tivćana”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je podsjetio da su se građani Tivta i stotine porodica odrekle svog zemljišta, ili ga prodale po niskim cijenama, da bi se izgradio aerodrom koji predstavlja put u svijet za Boku i dolaznu kapiju za stotine hiljada turista koji posjete Crnu Goru svake godine.

“Posebno zabrinjava namjera Vlade da kroz predloženi koncesioni aranžman oduzme Opštini Tivat pripadajuće zemljište koje koristi Aerodrom Tivat. Zbog toga smatramo nedopustivim da se jedan takav čin oduzimanja imovine građanima Tivta realizuje bez njihovog znanja i mimo njihove volje”, poručio je Stanić.

Prema njegovim riječima, elementarno demokratsko i političko pravilo nalaže da se tako krupna pitanja za građane jedne opštine mogu realizovati jedino uz prethodno izjašnjavanje građana.

“Mi u SDP smo uvjereni da za ovu inicijativu referendumskog izjašnjavanja imamo punu podršku građana Tivta. Stoga tražimo da lokalna vlast izađe u susret njihovoj ubjedljivo većinskoj volji da se izjasne o krupnom pitanju budućnosti njihovog Aerodroma”, zaključio je Stanić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR