8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Tražimo hitan sastanak kod Markovića

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Ekonomija

Comments 0

Krivokapić: Tražimo hitan sastanak kod Markovića

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Samostalni sindikat zdravstva Crne Gore održao je danas sastanak Glavnog odbora na kome se raspravljalo o povećanju zarada koje je ponudilo Ministarstvo zdravlja.

Kako navode u saopštenju, premijer Duško Marković najavio je da će doći do značajnog povećanja primanja zaposlenih u zdravstvenom sistemu, nakon što su sindikati zdravstva uputili Ministarstvu zdravlja i Vladi zahtjev da se doktorima i medicinskim radnicima od januara sljedeće godine koeficijenti povećaju 30 odsto.

"Smatramo da nijesu mjerljivi Sindikat prosvjete i zdravstvo.

Mi radimo odgovorniji, komplesniji posao, nemamo ni godišnje odmore, radimo 365 dana u godini. Pri tom Zakonom o zaradama u javnom sektoru postoje koeficijenti složenosti koji su mnogo veći nego isti nivo obrazovanja kod nas. Mi smo dali predlog za povećanja koeficijenta 30 odsto još prije ljetnjeg perioda i nakon što je Vlada sinoć usvojila budžet tražimo hitan prijem kod premijera.

Vlada je budžetom za narednu godinu odredila povaćenje za prosvjetu 13 miliona eura u bruto iznosu, a odvojeno je 20 miliona eura za povećanje zarada.

To znači da je zdravstvu ostalo sedam miliona eura, znači mnogo manje nego prosvjeti i to je neprihvatljivo i tim povodom tražimo hitan sastanak kod premijera, a nakon toga ćemo odlučiti kako ćemo dalje djelovati", kazala je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Crne Gore Ljiljana Krivokapić.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR