Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Rok septembar, ne može se potvrditi datum otvaranja priotitetne dionice autoputa

Ekonomija

Comments 0

Marković: Rok septembar, ne može se potvrditi datum otvaranja priotitetne dionice autoputa

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Rok završetka radova je 30. septembar 2020.

Predsjednik Vlade Duško Marković je u odgovoru na pitanje poslanika Gorana Danilovića u okviru premijerskog sata, saopštio da je očekivani rok završetka građevinskih i svih drugih infrastrukturnih radova na prioritetnoj dionici autoputa Smokovac – Uvač – Mateševo je 30. septembar 2020, ali zbog kompleksnosti cijelog projekta ne može se potvrditi i sam datum otvaranja priotitetne dionice autoputa.

„Nama izvođač garantuje da će radove završiti zaključno sa 30. septembrom. Da li može da to garantuje svojim životom i svojom kompanijom, pa ne. Ko će da stane iza toga? Danas kada gradite kuću od 150 kvadrata imate probleme, pa ne možete da je završite u roku u kojem ste zadali, a ne ovaj projekat“, kazao je Marković u Skupštini tokom Premijerskog sata.

„Nije to moj ili naš projekat, već projekat koji je potreban Crnoj Gori kao hljeb, da ne živimo izolovani, da ne ginemo na našim putevima i da našu industriju premjestimo iz Podgorice na sjever“, poručio je Marković.

Takođe, Marković je naveo i da su u toku intenzivne aktivnosti na realizaciji preostalih dionica Autoputa, istakavši:

„Mi već parama Evropske komisije iz granta radimo idejno rješenje i studiju o uticaju na životnu sredinu za drugu dionicu – pet miliona eura – takođe se radi studija za treću dionicu, koja uključuje petlju Smokovac prema primorju“.

Kada je riječ o spajanju Autoputa sa Srbijom, on je podsjetio da je projekat u potpunosti usaglašen, te da su radovi na čitavoj trasi u različitim fazama realizacije.

Komentarišući prigovore o načinu izbora podizvođača, on je podsjetio da je izvođač radova izabran po posebnom modelu, verifikovanom u Parlamentu, kao i da podizvođače ne bira Vlada, nego izvođač po strogoj proceduri, te odbacio tvrdnje o opasnosti od ekonomske zavisnosti, ocijenivši da iza takve teze stoje interesi i globalni interesi.

„Ponosan sam na crnogorske podizvođače. Oni su danas podizvođači na ovom projektu, a sjutra će nadam se biti izvođači velikih projekata ne u Crnoj Gori nego i šire, jer su izgradili sposobnost i kapacitet i ja vjerujem da će biti i izvođači i u Srbiji i u Italiji ili negdje drugo, kada dođe vrijeme za to“, naglasio je Marković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR