11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Do ponedjeljka prijave na konkurs za izbor logotipa i slogana

Ekonomija

Comments 0

Do ponedjeljka prijave na konkurs za izbor logotipa i slogana

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarstvo ekonomije produžilo je do ponedjeljka konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore, na kojem je za najbolje rješenje predviđena nagrada od 50 hiljada EUR.

Na konkursu mogu učestvovati pojedinci i grupe autora iz Crne Gore i inostranstva.

Zadatak konkursa je izrada vizuelnog identiteta nacionalnog brenda koji treba da odslikava autentičan duh Crne Gore.

Vizuelni identitet nacionalnog brenda, kako je ranije saopšteno, treba da objedini njene specifičnosti i da ih održava na jedinstven način, kako bi se kroz grafičko rješenje i sinhronizovanu i sveobuhvatnu poruku Crna Gora mogla pozicionirati u svijesti strane javnosti.

Izborom jedinstvenog vizuelnog identiteta nacionalnog brenda nastoji kreirati krovni, jedinstveni brend koji bi svojim obuhvatom i fleksibilnošću bio adekvatan za korišćenje.

Rješenje vizuelnog identiteta nacionalnog brenda treba da omogući nedvosmislenu komunikaciju sa inostranstvom zbog privlačenja više direktnih stranih investicija i posjetilaca, povećanja izvoza domaćih proizvoda, ali i proizvodnje, jačanje Crne Gore kao međunarodnog partnera i poboljšanje njenog imidža kao buduće članice EU.

Konkursno rješenje treba da obuhvata logotip i slogan nacionalnog brenda koji čine jedinstvenu cjelinu. Logotip nacionalnog brenda treba da sadrži naziv nacionalnog brenda koji glasi - Crna Gora, odnosno internacionalni naziv Montenegro, kao i grafizam-znak/simbol, koji izražava posebnost Crne Gore.

Naziv Crna Gora, odnosno Montenegro, treba da ima unikatni ispis i da je sastavni dio slogana. Slogan treba da predstavlja kratku i jasnu estetsku poruku koja omogućava stvaranje odgovarajuće emocije i pozitivne asocijacije na Crnu Goru u svijesti strane javnosti.

Zainteresovani za učešće na konkursu treba da dostave konkursna rješenja sa dokumentacijom u zatvorenoj bijeloj koverti, koja će sadržati tri zatvorene bijele koverte manjeg formata.

Prva koverta treba da sadrži konkursno rješenje sa etalonom rješenja predstavljenog na formatu A4, predlog rješenja u koloru i crno-bijeloj verziji u pozitivu i negativu, simulaciju plastične izrade rješenja u čvrstom materijalu, paletu boja i njihove definicije u kolornim prostorima Pantone, CMYK i RGB, predlog rješenja na memorandumu, vizit karti, fascikli, koverti, pečatu, tekstilu, sprotskim dresovima, ATL ili BTL formama oglašavanja po izboru, ambalaži prehrambenog i neprehrambenog proizvoda i ekranima, kao i tekstualno obrazloženje rješenja.

Koverta dva treba da sadrži kompakt disk predloga rješenja u digitalnom vektorskom obliku i u jednoj od elektronskih datoteka baziranih na jeziku PostScript. Koverta tri treba da sadrži popunjenu prijavu na konkurs, izjave autora da se konkursno rješenje koristi isključivo za izbor vizuelnog identiteta nacionalnog brenda i da nije korišćeno za druge namjene, kao i o autorstvu i njegovom prenosu u državnu svojinu i ustupanju imovinskih i drugih prava Ministarstvu.

Ta koverta će, kako je objašnjeno, biti otvorena samo u slučaju pobjedničkog rješenja.

Stručna komisija koju imenuje Ministarstvo imaće obavezu da u roku od 60 dana od zatvaranja konkursa razmotri pristigla rješenja, dok će rezultat konkursa biti objavljen u roku od 90 dana.

Na prethodni konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda, koji je objavljen 21. maja, stigla su 24 rješenja, od kojih nijedno nije izabrano za pobjedničko.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR