Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Evo koje novine donosi Zakon o radu

| Postavio/la: Jelena Grbović

Evo koje novine donosi Zakon o radu

Radni odnos će se ubuduće zasnivati bez standardne procedure oglašavanja slobodnih radnih mjesta osim u slučajevima gdje postoji javni interes a to su preduzeća i ustanove koje su u državnom vlasništvu, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić nakon današnje sjednice Vlade na kojoj je utvrđen Prijedlog zakona o radu. 

"U tim situacijama rok za oglašavanje će biti tri dana što će reći da je rok vrlo skraćen i izlazi u susret potrebama da se brzo zaposli radna snaga", naglasio je Purišić.

"Zakon je predvidio 50 slučajeva gdje će se raskidati radni odnos bez vođenja disciplinskog postupka i u skraćenoj proceduri.
Sa druge strane većina evropskih standarda koji se tiču radnog zakonodavstva su u bitnome popravile položaj zaposlenih i danas se čula se ocjena da će novi zakon uvesti humanizaciju u radne odnose i da će on biti po volji i zaposlenih i poslodavaca", kazao je Purišić.

On je naveo neke od ključnih novina, a to su: obaveza poslodavcu koji ima više od 10 zaposlenih da ima akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, zasnivanje radnog odnosa danom stupanja na rad.

"Trajanje ugovora o radu na određeno vrijeme produženo je na 36 mjeseci umjesto dosadašnjih 24 mjeseca. Nadalje, novi Zakon predviđa ugovor o radu van prostorija poslodavca: rad na daljinu, rad od kuće i rad u domaćinstvu, kao posebnu vrstu ugovora o radu, zatim zaključivanje Ugovora o radu preko Agencije za privremeno zapošljavanje, ali ne duže od 24 mjeseca", naveo je Purišić.

Ministar je dodao i da se shodno novim zakonom godišnji odmor ne može zamijeniti novčanom nadoknadom, što je neprikosnoveno pravo zaposlenog.

"Zakon propisuje i isplatu zarade isključivo preko žiro računa, a obračun zarade će imati snagu izvršne isprave, zatim zaštitu od prestanka radnog odnosa na određeno vrijeme dok traje trudničko i porodiljsko odsustvo", kazao je Purišić.

Zakonom je predviđena i posebna zaštita zaposlenog kod poslodavca, Inspekcije rada, Agencije za MRRS i sudova.

"Sporazumni raskid radnog odnosa proizvodiće dejstvo samo kad se ovjeri kod nadležnog organa", dodao je Purišić.

Komentari

Čaj u 11,

E neka ste dali još malo posla notarima.

Sa,

Tri dana oglas? Treba jos skratiti taj rok, jer za tri dana potencijalni radnik vec ode za Njemacku ili Hrvatsku.

Ostavi komentar

0/300