Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Cijena eurosupera iznad prosjeka u regionu

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina business

Cijena eurosupera iznad prosjeka u regionu Foto: Klix; Ilustracija

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel ispod prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,31 EUR, u Hrvatskoj 1,36 EUR, a u Albaniji 1,44 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,28 EUR, odnosno 1,11 EUR i 1,21 EUR.

Eurosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj gdje košta 1,11 EUR, a najskuplji u Holandiji 1,66 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,26 EUR. Eurodizel u Albaniji košta 1,43 EUR, Srbiji 1,38 EUR, a Hrvatskoj 1,34 EUR.

Litar eurodizela je jeftiniji u BiH i Sjevernoj Makedoniji gdje košta 1,21 EUR, odnosno euro.

Najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Sjeverne Makedonije, a najskuplji Velike Britanije 1,54 EUR za litar.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 15. oktobra kada su eurosuper 95 i 98 pojeftinili tri centa, dok je cijena eurodizela ostala nepromijenjena.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Ostavi komentar

0/300