9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I mještani rade na izgradnji auto-puta

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

I mještani rade na izgradnji auto-puta

Izvor: Info biro

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Na izgradnji prioritetne dionice autoputa do sada je angožavano na desetine firmi, ali i više hiljada radnika. Posao je dobio i veliki broj ljudi iz Crne Gore. Ima i onih kojima je to i prvi radni angažman. I veliki broj mještana koji žive u selima duž trase autoputa zasnovali su radni odnos upravo u kompanijama koje su angažovane na izgradnji. 

Aleksandar Mitrović, mještanin Lijeve Rijeke do početka izgradnje puta svoju porodicu izdržavao je baveći se poljoprivredom. Zaposlenje koje je dobio od samog početka radova dalo mu je sigurnost i omogućilo, kako kaže, bolji i ljepši zivot.

“Radim ovdje skoro od samog početka izgradnje kampova, svako ko je htio da radi - mogao je da radi. Radio sam osam mjeseci u CRBC, godinu dana u Cijevna Comerc, i vratio sam se opet u CRBC i tu već dvije i po godine radim u labaratoriji", kaže Mitrović.

Filip Đukić radno je angažovan od samog pocetka gradnje puta.

“Prije ove izgradnje auto - puta radio sam kao fizikalac. Kada je počela izgradnja zaposlio sam se i evo već četiri godine radim. Bolje mi je, lakše mi je nego što sam radio ranije. Moji radni zadaci su proizvodnja materijala. Dnevno proizvedem, kada su normalne okolnosti, oko 250 kubika greze. Dosta toga sam ovdje naučio, nadam se da ćemo produžiti ovaj rad", kaže Đukić.

Pogledajte šta kažu mještani:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR