10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porast broja posjeta Nacionalnim parkovima i u postezoni

Ekonomija

Comments 0

Porast broja posjeta Nacionalnim parkovima i u postezoni

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Posljednja analiza strukture posjetilaca u NPCG pokazala je da je, u periodu od 1. novembra do 11. decembra 2019. godine, u NP Durmitor evidentiran najveći broj posjetilaca u odnosu na ostala četiri nacionalna parka. Veliko interesovanje je turista iz Kine i SAD-a, a sve više je posjetilaca iz Hrvatske, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

Očekivanja su, kako navode, da će se i tokom naredne godine nastaviti trend rasta.

"Podsjećamo, Nacionalni parkovi Crne Gore su tokom ljetnje turističke sezone 2019. započeli sa korišćenjem aplikacije ʼE-posjetilacʼ kako bi unaprijedili ukupan sistem evidencije posjetilaca, kao i kontrole i naplate ulaznica u svim NPCG, što je u samom startu i dalo pozitivne rezultate. Aplikacija u realnom vremenu pokazuje, osim broja posjetilaca, i državu iz koje dolaze.

Softversko rješenje donosi mnoge pogodnosti u analizi i planiranju, kojima u NPCG poklanjajmo posebnu pažnju, a sve u interesu posjetilaca", navodi se u saopštenju.

JPNPCG će pružiti punu podršku NTO i lokalnim turističkim organizacijama, kako bi doprinijeli unapređenju promocije najznačajnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude NPCG.

"U saradnji sa turističkim agencijama i poslenicima koji organizuju posjete nacionalnim parkovima sigurni smo da će se i tokom naredne godine nastaviti trend rasta broja posjetilaca, a da će kvalitet usluga biti na još većem nivou", piše u saopšenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR