15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Budvi zadovoljni posjetom tokom praznika; U Kolašinu i Žabljaku očekivali bolje

Ekonomija

Comments 0

U Budvi zadovoljni posjetom tokom praznika; U Kolašinu i Žabljaku očekivali bolje

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

U Budvi zadovoljni posjetom turista i ostvarenim prihodima za vrijeme novogodišnjih i božićnih preznika, dok su u Kolašinu i Žabljaku očekivali bolju posjetu.

Razlog slabijoj posjeti je, kako navode, nedostatak snijega na skijalištima.

Na osnovu zvaničnih podataka Ministarstva unutrašnjih poslova tokom novogodišnje noći bilo je 30 000 ljudi a prvog januara čak pet hiljada više, kazala je PR turističke organizacije Budva Tijana Kotarac.

„Zadovoljni smo popunjenošću i posjećenošću kako u hotelima tako i u privatnom smještaju. Najveći broj gostiju je iz regiona, kao i iz Italije, Rusije, Mađarske, Španije kao i nekih dalekih destinacija“, kazala je Kotarac.

Kada je posrijedi kolektivni smještaj i prihodi, Kotarac kaže da je ukupno u hotelima na Budvanskoj rivijeri boravilo blizu 4000 osoba.

„Nažalost ne možemo da procjenimo prihode, ali sa sigurnošću možemo reći da su naši ugostitelji i hotelijeri ostvarili zavidan prihod tokom praznika“, kazala je Kotarac.

Na Žabljaku posjećenost tokom praznika je bila relativno dobra, kazala  nam je direktorica TO tog grada Vanja Krgović Šarović i dodala da posjeta na skijalištima nije na očekivanom nivou za ovaj period godine.

Ostvareni prihodi za praznike su, kako je kazala, manji u odnosu na prethodnu godinu.

„Što se daljeg bukinga tiče, nažalost u ovom trenutku imamo jako malo snijega. Oba skijališta su u funkciji ali ne rade u punom kapacitetu, posjeta u ovom trenutku nije na očekivanom nivou s obzirom na to da je školski raspust i špic turističke sezone“, kazala je Krgović Šarović.

Naglasila je da na skijalištu Savin kuk radi samo jedna staza za bording kao i bebi staza i da je glavni uzrok nedostatak snijega da bi svi kapaciteti bili u funkciji. Dodala je da je u toku projekat za vještačko osnježavanje staza.

„Završena je vještačka akumulacija za osnježavanje staza. U ovom trenutku na skijalištu imamo samo dva topa. Projekat je gotov, u toku je tenderska procedura. Tek naredne 2021. godine ćemo imati pokrivenost topovima i više novih staza na skijalištu Savin kuk“, navela je Krgović Šarović.

Novina su staze za nordijsko skijanje, kazala je Šarović Krgović.

„To su staze za koje nije potrebno toliko snijega kao za alpsko skijanje. Staza je dobila sve standarde i procedure. Krajem januara i početkom februara ćemo imati organizovano regionalno takmičenje u nordijskom skijanju, tako da je to jedna alternativa za Žabljak s obzirom da nemamo dovoljno snijega“ kazala je ona.

 Direktor TO Kolašin Aleksandar Vlahović  kazao nam je da su hoteli sa 3 i 4 zvijezdice bili maksimalno popunjeni.

Ipak, očekivali su više u privatnom smještaju. 

„Privatni smještaj je bilježio lošiju popunjenost zbog nedovoljne količine snijega na skijalištima koje je uticalo na popunjenost. Na ski centru Kolašin 1600 otvorena je dječija ski staza, a na ski centru Kolašin 1450 otvoren je ski lift Jezerine, to je jedna kraća dionica jer jednostavno nema dovoljno snijega za bezbijedno skijanje u oba ski centra“, kazao je Vlahović.

Vlahović se nada da će uskoro biti više snijega kako bi obje ski staze normalno funkcionisale.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR