8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kostić: Prihodi od kabla potvrda njegovog velikog značaja za CG

Ekonomija

Comments 3

Kostić: Prihodi od kabla potvrda njegovog velikog značaja za CG

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) je saopšteno da je od podmorskog elektro-energetskog kabla koji spaja Crnu Goru i Italiju, ova kompanija već prihodovala oko tri miliona eura.

Ovaj prihod je ostvaren prodajom svega trećine ukupnog kapaciteta, odnosno, 70 od ukupno 200 megavata sa koliko Crna Gora raspolaže – rečeno je Pobjedi iz CGES-a.

Ekonomski analitičar Vasilije Kostić, za Antenu M, kaže da je to još jedna potvrda velikog i višestrukog značaja koji “podjadranski” elektro-energetski kabl ima za crnogorsku ekonomiju.

“Postojanje takvog kabla i dovođenje Crne Gore u poziciju energetskog čvorišta u ovom dijelu Evrope predstavlja izuzetan potencijal”, rekao je Kostić koji je činjenicu da je CGES već prihodovao određena sredstva ocijenio kao još jednu potvrdu velikog značaja podvodnog elektro-energetskog kabla.

“Energetski sektor i njegov veliki potencijal je veoma značajan za budući rast crnogorske ekonomije, a upravo ovakva vrsta povezanosti je sjajna mogućnost da se ubuduće, kabl ne koristi samo kroz ustupanje njegovih kapaciteta, već i za izvoz, odnosno, prodaju električne energije proizvedene u Crnoj Gori”, rekao je Kostić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Sova

@Mne Ti trošiš struju, a protiv si izgradnje dalekovoda. Da nije to malo šizofreno?

Mne

A imanja su ostala razrusena..kuda je prosa dalekovod tu trava vise ne raste..Kada je bio Rat..Zasto ste to uradili surotinji ..nikad mi nece but jasno..

Alx

I to se pokušalo spriječiti od strane Srba i srpskih poslušnika. Oni ništa dobro ne misle ovoj zemlji! Niti misle niti čine!