11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora zemlja partner sajma CMT u Štutgartu

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Crna Gora zemlja partner sajma CMT u Štutgartu

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavljaju turističku ponudu Crne Gore, kao zemlja partner, na najvećem potrošačkom sajmu turizma u Evropi CMT (Camping Motor Touristic), koji se od 11.do 19. januara održava u Štutgartu.

Kako je saopšteno, Ministarstvo i NTO crnogorsku turističku ponudu na sajmu predstavljaju u saradnji sa Javnim preduzećem Nacionalni parkovi Crne Gore, preduzećem Skijališta Crne Gore, strateškim partnerom HG Budvanska Rivijera, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom

Navodi se da je, prvog dana sajma, Crna Gora organizovala pres konferenciju kojoj je prisustvovalo preko 50 predstavnika medija, pored ostalih, državne televizije SWR i radia, Stuttgarter Zeitung, radio stanice Antenne 1, Fraenkische Nachrichten i mnogih drugih medija.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović osvrnuo se na značaj turizma za Crnu Goru i posebno istakao snažan razvoj u dijelu infrastrukture i smještajnih kapaciteta.

„Crna Gora je domaćin svjetski poznatih brendova u turizmu, a samo u toku prošle godine otvoreno je 49 novih hotela dominanto visoke kategorije“, kazao je Davidović.

On se, kako je saopšteno iz NTO, osvrnuo i na planirane investicije na sjeveru Crne Gore, posebno u dijelu razvoja ski centara.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić posebno se osvrnula na avio-povezanost Crne Gore sa Njemačkom koja je, kako je navela, poslednjih godina značajno unaprijeđena.

Ona je podsjetila da je Crna Gora, preko nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines i drugih aviokompanija, povezana direktnim letovima za Frankfurt, Dizeldorf, Lajpcig, Minhen, Hanover, Memingen, Berlin i Štutgart.

„Planirano je i uvođenje linije Tivat-Frankfurt, od maja ove godine, koju bi realizovala i aviokompanija Condor“, kazala je Radak Kukavičić.

Crna Gora je, kao zemlja partner, organizovala prijem na štandu uz tradicionalne gastronomske proizvode koji se promovišu u okviru kampanje „Dobro. Bolje. Domaće“, a pored medija prijemu su prisustvovali i diplomatski, kao i predstavnici turističke privrede Njemačke.

Uz podršku kompanije AD “Plantaže” gosti su imali priliku da degustiraju i vrhunska crnogorska vina.

Kako su kazali iz NTO, cjelokupnu prezentaciju Crne Gore na sajmu u Štutgartu obogatio je kulturno umjetnički program folklornog društva „Njegoš” sa Cetinja, dok će narednih dana na glavnoj bini sajma biti upriličen i muzički program u izvođenju kvarteta „Lanterna“ i poznatog dua „Duo Guitar“, Srđa Bulatović i Darko Nikčević.

„Važno je istaći da će, pored intezevnih promotivnih aktivnosti, u narednim danima sajma biti potpisan i ugovor o partnerstu između Nacionalnog parka Švarcvald i JP Nacionalni parkovi Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su podsjetili da je tržište Njemačke jedno od najznačajnih emitivnih tržišta sa preko 70 miliona putovanja godišnje.

„Kada je u pitanju Crna Gora, u prvih deset mjeseci ostvaren je rast broja dolazaka od oko 84 odsto, dok je kod ostvarenih noćenja zabilježen rast od 45 odsto“, navodi se u saopštenju.

Na CMT-u Crna Gora promoviše ponudu u okviru hale gdje se predstavljaju turističke destinacije i hale za promovisanje ponude u oblasti aktivnog turizma.

Tokom trajanja sajma posjetioci će svakog dana imati i mogućnost da posjete kino salu gdje će se emitovati video materijal i prezentacije o kulturnim i prirodnim bogatstvima Crne Gore, nacionalnim parkovima i panoramskim putevima ali i o doživljajima njemačkih turista, koji su posjetili Crnu Goru i ostali da žive i stvaraju u njoj.

Kako je najavljeno, Javni servis Njemačke SWR TV (Sudvestrundfunk) emitovaće dokumentarac o Crnoj Gori u kojem su prikazane ljepote zemlje i mogućnosti za aktivni odmor.

Pored Ministarstva i NTO, svoju ponudu na sajmu u Štutgartu predstavljaju JPNP, Skijališta Crne Gore, lokalne TO Bara,Tivta, Budve, Kotora, Herceg Novog, Ulcinja, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Kolašina, HG Budvanska rivijera i agencije Montenegro Tourist Service, Explorer, Safari Beach Camping, Nomad tours, Travel Point i North Travel.

CMT je najveći potrošački sajam u Evropi sa preko 260 hiljada posjetilaca i više od dvije hiljade izlagača iz 100 zemalja svijeta. Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i potencijali za aktivni odmor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR