8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Damjanović: Ukoliko država želi da pomogne hotelijerima, neka gradi svoje hotele

Ekonomija

Comments 2

Damjanović: Ukoliko država želi da pomogne hotelijerima, neka gradi svoje hotele

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Država je uradila dovoljno za sve one koji žele da investiraju u zimski turizam, smatra nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

„Gradi se auto put, investirano je u žičaru u Kolašinu i država nema prostor da daje direktne subvencije investitorima u zimske centre niti bi to imalo smisla“, kazao je Damjanović Anteni M.

Damjanović je kazao da ukoliko država želi da pomogne hotelijerima, onda treba da gradi svoje hotele.

„Neprihvatljivo je da država neće da ulazi u gradnju hotela, već to rade privatnici, a da država tim privatnica finansira žičaru poput žičare u Kolašinu i da ona košta više nego investicija privatnika u turističke kapacitete. Država je napravila svoj dio posla, gazduje infrastrukturom. Na privatnicima je da svoje turističke politike prilagode tržištu i da unutar sopstvene profitne marže traže mogućnost da budu konkurentni“.

Država, kako smatra Damjonović, treba da ima subvencije prema našim građanima i treba da pomogne da svaki učenik, odnosno student može da provede svoj dio odmora na našim zimskim centrima. Naglasio je da Ministarstvo prosvjete treba da promjeni dinamiku školskih odmora.

„Već nekoliko godina svima nama je jeasno da turistički centri na sjeveru bolje rade tokom ljetnjih mjeseci nego što rade tokom zime. Apelujem da se sagleda mogućnost dinamike školskih raspusta kako bi makar taj dio negdje pratio fakat, da decembar i januar nijesu više snježni kao što su bili, a februar i mart jesu.Ne može se samo vještačim snijegom planirati zimska turistička sezona, on može da bude samo jedna vrsta dodatka svega onoga što su pripreme za sezonu“, zaključio je Damjanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Śole

Pošaljite ovog "sručnjaja" u Śevernu Koreju, tamo bi napravio karijeru. Ovo što ovaj tvorac najglupljeg zakona svih vremena, ne postoji više niujednoj zemlji civilizovanog svijeta. Jedva smo se riješili hotela u društvenom vlasništvu i njihovih gubitaka, ovaj bi da proba opet!?

Đoko Orlandić

Ovo je"ekspert" za sve u u suštini "za ništo"(ni za što). Bolje da ne otvara usta. Šteta što nije vodio vaterpolo reprezentaciju, sigurno bi osvojili zlato.