15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izgradnja auto-puta ne čeka povratak kineskih radnika

Ekonomija

Comments 0

Izgradnja auto-puta ne čeka povratak kineskih radnika

Izvor: RSE

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore kažu kako ne očekuju da bi na rokove izgradnje autoputa Bar-Boljare moglo uticati to što je za sada odgođen povratak u Crnu Goru kineskih ranika koji su otišli kući na godišnji odmor.

“Ugovor predviđa da postoji više mogućnosti da se obezbijede radnici - ne samo iz Kine, već iz Crne Gore, regiona ili drugih djelova svijeta - pa dok se sve te mogućnosti ne iscrpe, ne možemo govoriti o tome da bi nedostatak radnika mogao uticati na sam projekat”, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) načelnik Direkcije za održavanje i bezbjednost puteva Miroslav Mašić.

Dio kineskih radnika angažovanih na izgradnji autoputa u Crnoj Gori svake godine odlazi pred kinesku Novu godinu kući za praznike, pa je tako bilo i ovog januara.

No, kako se ovog puta taj odlazak desio pred izbijanje krize sa korona virusom u Kini, njihov povratak je nakon pojave korona virusa odložen, potvrđeno je za RSE iz CRBC kineske firme koja je glavni izvođač radova na autoputu.

“Sada očekujemo da se oko 400 njih vrati i da preduzmemo sve moguće mjere kako bi prevazišli ovaj problem. U stalnom smo kontaktu sa Institutom za javno zdravlje (IJZ) i Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, tako da će se tu donositi adekvatne odluke”, kaže za RSE glavni inženjer projekta izgradnje autoputa kompanije CRBC Vlatko Ćipranić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR