11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čelnici Berana posjetili Tomkića: Institucije da slučaj rasvijetle do kraja

Društvo

Comments 0

Čelnici Berana posjetili Tomkića: Institucije da slučaj rasvijetle do kraja

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Pokušaji da se Berane predstave kao netolerantan i netrpeljiv grad opasni su i zlonamjerni, ocijenjeno je tokom posjete rukovodstva beranske opštine porodici Tomkić.

Beranac Igor Tomkić pretučen je u ponedjeljak oko 17 sati u naselju Dolac, neposredno nakon što je za portal Antena M ispričao svoju priču o torturi koju preživljava već duže vrijeme u tom gradu.

Ubrzo nakon toga policija je uhapsila napadače - M. R. i N. P. i tužilaštvo im je odredilo zadržavanje do 72 sata.

Kako je saopšteno, Tomkiće su juče posjetili predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Marko Lalević, načelnik Službe za zajedničke poslove Danko Martinović i odbornik i predsjednik Mjesne zajednice Park Perica Labudović.

Navodi se da su predstavnici lokalne zajednice izrazili žaljenje zbog nemilog događaja, pružajući punu podršku porodici i iskazujući uvjerenje da se takvi i slični događaji ne smiju i neće dešavati nikome u tom gradu.

U saopštenju ističu da je pitanje zašto predstavnici Uprave policije nijesu pružili zaštitu i podršku porodici ako su bili u saznanju da im se prijeti i na bilo koji način ugrožava normalan i bezbjedan život.

''Smatramo nedopustivim bilo koji vid politizacije pomenutog slučaja, uz konstataciju da je to isključivo predmet rada policije, tužilaštva i sudova'' – piše u saopštenju.

Oni su pozvali nadležne da se napad do kraja ispita i počinioci, u skladu sa zakonom, adekvatno kazne, a da se porodici Tomkić dugoročno obezbijedi zaštita i bezbjednost u svakom pogledu.

Podsjetimo, Tomkić je našem portalu ispričao kako već duže vrijeme preživljava torturu u Beranama, te kako se obraćao kako lokalnoj samoupravi, tako i nadležnim institucijama. Nakon njegove ispovijesti Tomkić je pretučen, a napadačima je određen pritvor do 72 sata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR