8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Elektronska prijava mladih za sezonske poslove: Zaradite na ljetovanju

Društvo

Comments 0

Elektronska prijava mladih za sezonske poslove: Zaradite na ljetovanju

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Prepoznajući potrebe učenika i studenata, koji nemaju status nezaposlenih, i važnost njihovog ranog upoznavanja sa tržištem rada, Zavod za zapošljavanje Crne Gore je omogućio elektronsku prijavu studenata i maturanata za rad na sezonskim poslovima.

Na početnoj strani zvaničnog sajta Zavoda za zapošljavanje www.zzzcg.me nalazi se polje “Prijava učenika i studenata za sezonske poslove”. Klikom na njega otvara se upitnik, koji je potrebno popuniti.

“Važno je da znamo odgovore na sva postavljena pitanja kako bismo mogli uspješno informisati poslodavca o kandidatu. Na osnovu podataka koje nam mladi dostave u prijavi, pronalazimo odgovarajuće slobodno radno mjesto i kontaktiramo ih da dođu na razgovor za posao. Takođe, molimo mlade koji će koristiti ovu uslugu da imaju na umu da je u većini slučajeva više osoba zainteresovano za jedno radno mjesto i da je potrebno pripremiti se za razgovor sa poslodavcem”, naglašavaju iz Zavoda.

Uloga Zavoda za zapošljavanje je, kako ističu, da poveže poslodavca i mladu osobu koja je zainteresovana za posao u sezoni, a poslodavac u konačnom bira kandidata.

Za detaljnije informacije zainteresovani mladi, svakog radnog dana, od 8 do 14 sati , mogu doći u Centar za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS) u svom gradu ili u najbliži biro rada Zavoda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR