Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pavićević: Potpuno zaboravljen ekonomsko-socijalni status zaposenih

| Postavio/la: Esad Krcić

Pavićević: Potpuno zaboravljen ekonomsko-socijalni status zaposenih Foto: Screenshot YouTube

Politički život u Crnoj Gori se već neko vrijeme, osim sporadične aktuelizacije crkvenog i identiteskih pitanja, svodi isključivo na opoziciono nastojanje da pribavi što veći uticaj na kreiranje ambijenta za parlamentarne izbore koji slijede naredne godine i reagovanje vladajućih partija.

 „Da li vi mislite da građane interesuje koliko koja partija ima članova u Odboru za reformu zakonodavstva“, pitao je prije neki dan u parlamentu, Boris Mugoša iz Socijaldemokrata, kolege poslanike, istovremeno odrično odgovarajući na sopstveno pitanje kom je i sam dao suštinski značaj.

Socijalni i ekonomski aspekt društvenog života je u okviru crnogorske političke arene potpuno marginalizovan, čime je u stvari, kvalitet života pojedinca postao nebitno pitanje.

Vladajuće partije, kroz institucije kojima upravljaju, u tom smislu, djeluju onako kako misle da je najbolje, ali je krajnje neobična situacija da se, opozicione partije koje u političkim dvobojima umiju da koriste i teške riječi, odriču bilo kakve institucionalne akcije i pritiska na Vladu čiji bi cilj bio poboljšanje životnog standarda građana.

Zamjenik generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata i predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević, za Antenu M je iskazao potpuno razočarenje političkom elitom.

"Ovih dana vidimo da se vodi računa o partijskim, stranačkim interesima, a da je potpuno zaboravljen ekonomsko-socijalni status zaposenih. Kao da namjerno žele da odvuku pažnju sa svih problema koja muče ovo društvo.

Posebno mogu reći za prosvjetne radnike. Jednostavno ne znamo čemu sve ovo vodi. Šta žele? Da li je ovo neka njihova borba za sopstvene interese - lične, partijske...

Kao što vidimo, ovih dana se mnogo toga radi. Od vladajuće koalicije se  dobijaju partijski stanovi, krediti... Čini mi se da je nastao jedan opšti grabež da bi se došlo do vlasti, a vlast sa sobom nosi sve privilegije koje vidimo.

Moje kolege iz sindikata profesora i ja smo razočarani smo i opozicijom i vlašću, njihovim odnosom prema ekonomsko-socijalnoj situaciji koja nimalo nije dobra i koja se u zadnjih četiri pet godina uopšte nije mijenjala", rekao je Pavićević.

Komentari

Katunjanin,

Nazalost politicke "elite " nijesu i ljudske i moralne i domacinske. Naprtiv uglavnom bi se mogle nazvati ,interesne,partijsko ,tj.licne .Manipulisu dje god mogu i kad god mogu s' gradjanima biracimada da dobiju partijsku moc koju koriste (najvise ) zarad ispunjenja licnih interesa .Bojim se , nedaj Boze kakvog veceg fizickog sukoba u nasoj drzavi , gradjani bi im ispostavili racun .

Ostavi komentar

0/300