11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CP podnio krivičnu prijavu protiv vlasnika bilborda u Budvi

Izvor: Logo

Religija

Tag Gallery
Comments 4

CP podnio krivičnu prijavu protiv vlasnika bilborda u Budvi

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crnogorski pokret podnio je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N.N lica, vlasnika bilborda u opštini Budva, zbog krivičnog djela eksplicitnog pozivanja na protivustavno otcjepljenje dijela Crne Gore kažnjivo po čl. 369 KZ-a i  izazivanja nacionalne mržnje iz čl. 370  KZ CG, stav 1, a u vezi s članovima 357 i 362 stavovi 1 i 2 istoga KZ-a.

Kako se navodi u saopštenju, N.N.lica, vlasnici bilborda u Budvanskoj opštini, dozvolila su da se na bilbordima istaknu plakati koji 27. i 28. septembra pozivaju građane na skup u grbaljskome manastiru Podlastva, na centralnu proslavu 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, na kojima piše:

 "800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i svetosavlja u Crnoj Gori i Boki Kotorskoj

 1.500 godina manastira Podlastva -  Grbalj

 Osvećenje paraklisa Svetoga kneza Lazara i obnovljenih manastirskih konaka"

"Tim natpisom, u kome su odvojeno veznikom "i" ispisana imena crnogorske države i njenoga dijela, jasno je istaknuto da organizatori Boku Kotorsku ne drže integralnim dijelom Crne Gore, što je protivustavno djelo kažnjivo po članu 359 KZ-a Crne Gore.

Po ko zna koji put Crnogorski pokret poziva tužilaštvo Crne Gore da vrše svoju ustavnu dužnost u zaštiti ustavnog, državnog uređenja, zaštiti državne imovine, međunacionalnog i međuvjerskog sklada, građanskog mira, ... jer odsustvom reakcije pravosuđa na očito širenje antidržavnog djelovanja, širenja nacionalne i vjerske mržnje i netrepjeljivosti i drugih kažnjivih djela samo podstiču izvršioce na njihovo dalje vršenje.

Crnogorski pokret, a mnogi građani dijele taj ośećaj, ne želi da vjeruje da se tužilaštvo rukovodi nekim drugim razlozima, a ne strogim poštovanjem zakonitosti, kada ne reaguje na očigledne provokacije sa ciljem uznemiravanja javnosti, iza kojih stoje aspiracije raznih nacionalnih i drugih grupa u i van Crne Gore. To se posebno odnosi na isuviše blagonaklon odnos prema djelovanju eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, njenih sveštenika i njenih vjernika", navode u saopštenju. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Crogorski oro

Necu o tekstu, sve ste u pravu, ali ne vidim korist od utuzivanja. Mislim da bi bilo mnogo vaznije DA CRNOGORSKI POKRET PRERASTE U POLITICKU PARTIJU. Uzmite 100 casnih Crnogoraca u vrh partije - ostalo ptepustite nama, GLASACIMA! Moramo, ovako vise ne ide!

Crnogorski oro

@Nikola, pa, covjece, takozvana Crnogorska partija je PATKA koja krije najpodmuklije srpstvo pod tim imenom. Tu partiju je " prodao" Ivancevic, nakon sto je na " crnogorskoj matrici" upisao clanove i foveo ih u necuvenu zabludu. Tu partiju vodi srbin Pavicevic, cudna figura koju su izbacili iz Sr.

Damjan

@Nikola Da li je moguće da ne razlikuješ Crnogorski pokret od Crnogorske partije?