13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović primio ambasadore Republike Slovenije i BiH

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Darmanović primio ambasadore Republike Slovenije i BiH

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupne posjete novoimenovane ambasadore Republike Slovenije Gregora Preskera i Bosne i Hercegovine Branimira Jukića, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova,

"Čestitajući ambasadoru Preskeru stupanje na dužnost, ministar Darmanović izrazio uvjerenje da će njegovo imenovanje pružiti dodatan impuls daljem unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa između Crne Gore i Slovenije. Šef crnogorske diplomatije pozdravio je intenzitet političkih kontakata koje baštine naše dvije države, te ukazao na značaj jačanja sveukupne saradnje. Posebno je zahvalio Sloveniji na kontinuiranoj podršci, kako političkoj tako i ekspertskoj, na putu ka EU i u okviru NATO", piše u saopštenju.

Ambasador Presker je, kako su naveli, naglasio da Slovenija ostaje dosljedna kada je u pitanju podrška u domenu realizacije ključnih vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore.

"Na toj liniji, pohvalio je proces sveobuhvatnih reformi i ponovio da će tokom slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU, politika proširenja na Zapadni Balkan biti visoko na agendi. Istakao da odnose naše dvije države karakterišu partnerske i prijateljske relacije, kontinuitet otvorene saradnje, kao i interes za njeno dodatno snaženje u domenima privrede, podsticanja rasta slovenačkih investicija, odbrane, turizma i energetike, čemu će naročito biti posvećen tokom mandata u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Kako se navodi, tokom sastanka sa ambasadorom Jukićem, Darmanović je poželio uspješan, drugi po redu, ambasadorski mandat u Podgorici, izrazivši uvjerenje da će sveukupna saradnja sa Bosnom i Hercegovinom biti dodatno ojačana na svim poljima.

On je, akcentujući opredijeljenost i posvećenost Crne Gore da pruži nesebičnu podršku integracionim procesima našem susjedu, podsjetio na važnost nastavka politike proširenja EU na Zapadni Balkan.

"Ambasador Jukić je, izrazivši zadovoljstvo stupanjem na dužnost, ocijenio da su odnosi BiH i Crne Gore tradicionalno prijateljski, te naglasio da će tokom mandata biti posvećen jačanju sveukupnih veza. Istakao je da kvalitet međudržavnih odnosa potvrđuje i Sporazum o međudržavnoj granici, koji predstavlja uspješan primjer rješavanja pitanja razgraničenja u regionu. Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji, ocjenivši da je važno da EU osigura evropsku perspektivu zemljama regiona, prvenstveno zbog stabilnosti i bezbjednosti", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR