16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolašin: Počela multinacionalna vježba vojnika

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Kolašin: Počela multinacionalna vježba vojnika

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U kasarni Đuro Drašković u Kolašinu održana je svečana ceremonija otvaranja multinacionalne vježbe “Zajednički izazov 2019”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"U trećoj po redu multinacionalnoj vježbi, osim eksperata iz oblasti planinskog ratovanja Oružanih snaga Republike Austrije, učestvuju i predstavnici Armije Republike Sjeverne Makedonije, Oružanih snaga Italije, NATO Centra izvrsnosti za planinsko ratovanje, kao i pripadnici Nacionalne garde države Mejn u ulozi posmatrača.
Vježbu je otvorio zamjenik načelnika GŠ VCG Svetozar Brajković. Pukovnik Brajković je kazao da je čast i zadovoljstvo što je Crna Gora još jednom domaćin takve vježbe, jer je razvoj sposobnosti planinskog ratovanja duboko ukorijenjena u našoj prošlosti i sadašnjosti", piše u saopštenju.

Kako su kazali, vjekovna borba za slobodu Crne Gore vođena je uglavnom na planinskom terenu, a crnogorski vojnici su na takvom bojnom polju redovno pobjeđivali svoje protivnike, bez obzira na inferiornost u ljudstvu i vojnoj opremi.

Prema njihovim riječima, Brajković je učesnicima poželio uspjeh u radu i prijatan boravak u Crnoj Gori.

"Siguran sam da su sposobnosti planinskog ratovanja jedinica Vojske Crne Gore i partnerskih zemalja, koje su učestvovale na predhodnim vježbama značajno unaprijeđeni. Uvjeren sam da će tako i sada biti, te da ćete ispuniti sve definisane ciljeve vježbe i nastaviti sa unapređenjem procedura i sposobnosti planinskog ratovanja", zaključio je Brajković.

Kako su kazali, na svečanosti je pored predstavnika zemalja učesnica prisustvovao i predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović, koji je izrazio zadovoljstvo što je ta opština i ove godine domaćin tako kompleksne i značajne vježbe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR