7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška obrazovanju i dalje prioritet TIKE, sardnja se nastavlja

Društvo

Comments 0

Podrška obrazovanju i dalje prioritet TIKE, sardnja se nastavlja

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Podrška obnovi infrastrukture i projektima razmjene nastavnog kadra i učenika, biće prioritet u daljoj saradnji TIKE i Ministarstva prosvjete, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovićai novog koordinatora Agencije Muhameda Unala.

Šehović je podsjetio na projekte koji su realizovani u 2018. poput opremanja namještajem vaspitne jedinice JPU »Đina Vrbica« u Staroj Varoši, rekonstrukciješkole 29.novembar u Dinoši, rekonstrukcije sale Gimnazije u Tuzima, te opremanje računarskom opremom i pametnim tablama Gimnazije u Rožajama.

''On je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo participiralo u ovim projektima, istakavši da su oni od velikog značaja za obrazovni sistem. Koordinator Unal je rekao da će TIKA nastaviti da podržava projekte iz oblasti obrazovanja, kako one koji se tiču obnove infrastrukture u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, tako i one koji se tiču dodatne edukacije, razmjene iskustava, nastavnog kadra i učenika. On je pohvalio postignuća u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i istakao da bi bilo značajno da se na tu oblast stavi akcenat kada je dalja saradnja u pitanju''- navedeno je u saopštenju.

Šehović je rekao da je dio crnogorskih škola već ostvario saradnju sa turskim školama, te da će Ministarstvo ohrabrivati takav pristup i dodatno pojačati aktivnosti kroz projekte sa agencijom TIKA.

Sagovornici su se saglasili da je obrazovanje jedna od oblasti u kojoj se zajedničkim aktivnostima može doprinijeti njegovanju dobrih odnosa između dva naroda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR