17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Otvorena škola zabavnog fudbala" u Tivtu

Izvor: Foto: Radio Tivat

Društvo

Comments 0

"Otvorena škola zabavnog fudbala" u Tivtu

Izvor: Radio Tivat

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

"Otvorena škole zabavnog fudbala“ sportsko-edukativni projekat za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 12 godina, koji okuplja i na desetine trenera predavača, održana je danas na glavnom stadionu Fudbalskog kluba Arsenal u Tivtu.

U ime domaćina, opštine Tivat i Sekretarijata za sport, mlade i socijalna pitanja, manifestaciju je otvorila sekretarka Darka Ognjanović.

“Željela bih da se danas dobro zabavite, da pokažete sve te vaše vještine, koliko je lijepo i zabavno baviti se sportom i koliko to utiče na vaš zdrav razvoj.  Cilj ove aktivnosti je da budete zdravi, da se bavite sportom i da uspijete u svemu što poželite. Ja vam ovim putem u svoje lično ime i u ime opštine Tivat želim da imate uvijek ovako lijep dan, da se lijepo družite i da vam uvijek bude ovako lijepo i zabavno”, zaključila je Ognjanović.

Pored Fudbalskog kluba Arsenal koji okuplja više od 200 djece raznih uzrasta, partner Opštine Tivat u organizaciji ovog projekta je i NVU ,,Sport spaja“, organizacija koja sarađuje sa Danskom školom fudbala „Cross Cultures Project“ inače zaduženom za organizaciju otvorenih škola zabavnog fudbala širom svijeta.

U ime ove organizacije mladim snagama obratio se i Darko Vuković kazavši da je ovo prvi put da su u Tivtu, te istakao dobru saradnju sa opštinom Tivat.

 “Zadovoljstvo mi je što ima dosta i trenera i  đece i ovo je prava stvar za fudbalski klub iz Tivta, zato što ste dobili 100 lopti za dječake i djevojčice, koje će koristiti tokom treninga. Imamo u planu organizaciju neprofitabilnih turnira za koje će neke troškove snositi Opština, kako bi mogla doći sva djeca, a ne samo ona koja imaju novca da učestvuju u tim igrama, kao što je ovaj „Open Fun Football”.

Primjetivši dosta djevojčica na stadionu, Vuković je istakao da je on trener ženskog fudbalskog kluba “Breznica” iz Pljevalja gdje igra Tivćanka Marija Maraš, inače reprezentativka Crne Gore koja je, kako je kazao igrala za pomenuti klub UEFA Ligu Šampiona:

“Treba da budete ponosni na nju i nadam se da će još neka djevojčica iz Tivta igrati najveći stepen ženskog fudbala, a to je Liga šampiona”.

Tokom prošle godine, u Crnoj Gori je organizovano šest otvorenih škola zabavnog fudbala i podijeljena je sportska oprema u šest gradova i to ukupno 750 lopti i 90 oprema za trenere i instruktore škola.

U organizovanim školama fudbala u proteklom periodu učestovalo je više od 1600 dječaka i djevojčica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR