15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Situacija nakon nevremena povoljna, nadležne službe saniraju oštećenja"

Društvo

Comments 0

"Situacija nakon nevremena povoljna, nadležne službe saniraju oštećenja"

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Crnu Goru juče je zahvatilo veliko nevrijeme koje je uzrokovalo poplave u mnogim gradovima. Sitacija je danas, kako su za Antenu M kazali iz nekoliko opština, mnogo povoljnija.

U Kolašinu, je nakon jučerašnjih obilnih padavina stanje mnogo bolje i u toku je sanacija puteva koji su značajno oštećeni, kazao je komandir kolašinske Službe zaštite Željko Darmanović.

"Juče smo imali dosta intervencija, u četiri objekta voda je poplavila podrumske prostorije. Čitav dan smo bili na terenu. Štete jesu velike ali nije ništa drastično. Što se tiče puteva, oni su u velikoj mjeri uništeni, mehanizacija radi i ka seoskom i ka gradskom području. Danas je drugačija situacija, sagledavamo i saniramo sva oštećenja koja su napravljena juče", rekao je on. 

U Nikšiću je juče bilo čak 70 intervencija a prema riječima komandira Veselina Gardaševića naredni dani će pokazati koliko štete su prouzrokovale poplave. Naglasio je i kako je služba zaštite sinoć evakuisala jednu osmočlanu porodicu.

"Juče je bilo dosta posla ali se danas situacija normalizovala. Sigurno je i da će biti materijalne štete, ali to će naknadno ustanoviti ekipe koje su na terenu, kada se bude povukla voda", naglašava Gardašević.

I u Opštini Herceg Novi situacija je normalizovana kazao je Konandir Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović dodajući kako za sada nema informacija o eventualnom štetama.

"Danas smo uklanjali otpad koji su nanijele bujice tokom jučerašnjeg dana, saniramo i opremu koju smo koristili i polako se vraćamo redovnim aktivnostima. Za sada nemam informaciju da je bilo neke veće materijalne štete ali ako se javi neko od građana sa takvom prijavom vjerovatno će se formirati opštinska komisija koja će sagledati situaciju", kaže Ćirović za Antenu M.

U Glavnom gradu pripadnici Službe zaštite i spašavanja juče su, prema riječima komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice, Lazara Čađenovića imali oko 20 intervencija. Situacija je danas značajno bolja.

Prema njegovim riječima, nije bilo kritičnih situacija, osim što se malo izlio Savin potok. Ipak, i to je, kako kaže, sve u granicama prihvatljivog.

"U toku noći nije bilo intervencija a danas se tek sagledava situacija nakon jučerašnjeg nevremena", zaključuje Čađenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR