Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Skoplje: Crna Gora preuzela predsjedavanje ReSPA-om za 2020.

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Skoplje: Crna Gora preuzela predsjedavanje ReSPA-om za 2020.

Predsjedavanje ReSPA-om za Crnu Goru predstavlja veliki izazov i još veću obavezu, s obzirom da preuzimamo predsedavanje od Sjeverne Makedonije koja je u proteklih godinu dana ostvarila značajan napredak u oblasti reforme javne uprave, kazala je Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, učestvujući na 10. sastanku Upravnog odbora  ReSPA na ministarskom nivou u Skoplju.

"Imamo čvrsto opredjeljenje da slijedimo taj primjer i iskoristimo mogućnosti saradnje s ReSPA-om za unapređenje javne uprave, pa će u fokusu naših aktivnosti u narednom periodu biti pružanje usluga, jer to je ono što najviše osjete građani od naših reformskih aktivnosti", kazala je Pribilović.

Tom prilikom, predsjedavajući Upravnog odbora 2019, Damjan Mančevski, ministar za informaciono društvo i administraciju Republike Sjeverne Makedonije, predao je predsjedavanje ReSPA-om Suzani Pribilović, ministarki javne uprave i predsjedavajuće Upravnog odbora ReSPA na ministarskom nivou 2020. godine.

Ministarka Pribilović je prilikom preuzimanja predsjedavanja za 2020. godinu zahvalila ReSPA-i na dosadašnjoj podršci i izuzetnoj saradnji od osnivanja Ministarstva javne uprave.

Deseti sastanak Upravnog odbora na ministarskom nivou održan je u cilju rezimiranja glavnih dostignuća u procesu poboljšanja javne administracije na Zapadnom Balkanu i dalje inicijative za unapređenje regionalne saradnje, kao i nove modele zajedničkog rada u okviru ReSPA programa, uz podršku Evropske komisije.

Sastanku su prisustvovali ministri i visoki zvaničnici zaduženi za resor javne uprave iz zemalja ReSPA članica, Bosne i Hercegovine, Albanije Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i predstavnici Evropske komisije i Kosova.

Nakon sastanka, počela je dvodnevna Ministarska konferencija o Digitalnoj transformaciji „Obnoviti javnu upravu za digitalno doba“, koja je okupila visoke predstavnike/ce državnih administracija Zapadnog Balkana, koji se bave reformom javne administracije, menadžmentom javnih finansija i evropskim integracijama, kao i predstavnike/ce Evropske komisije, OECD/SIGMA, regionalnih i međunarodnih organizacija i drugih partnera. Na konferenciji će biti diskutovano o dosadašnjim iskustvima iz domena digitalne transformacije javne uprave.

Ostavi komentar

0/300