Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mitrić: Povukao sam kandidaturu jer nijesam uspio da dostavim potvrde o pravosudnom ispitu

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Mitrić: Povukao sam kandidaturu jer nijesam uspio da dostavim potvrde o pravosudnom ispitu

Profesor Blagota Mitrić kazao je za Antenu M kako je povukao prijavu na javni poziv za funkciju Vrhovnog državnog tužioca iz tehničkih razloga jer sa pravnim činjenicama i pravnim razlozima, kako je kazao, nije uspio da ubijedi Sekretarijat Tužilaštva da je kredibilan kandidat, iako ne može da pribavi određena uvjerenja.

"Ta uvjerenja su prije svega dokazi da sam položio pravosudni ispit jos 1973. godine. Dakle, prije 40 godina polagao sam pravosudni ispit u sada nepostojećoj državi i pred sada nepostojećim organima. Prvo to nijesam uspio da pribavim jer više ne postoji tog organa, te arhive, sada ne postoji ništa pd toga", kazao je Mitrić.

Kazao je i kako nije znao kom organu da se obrati kako bi pribavio uvjerenje da je profesionalno nepristrasan i da posjeduje stručne i moralne kvalitete.

"Juče ujutru sam saznao da se ne prihvataju moja pravna uvjerenja i sve činjenice pa sam odlučio da ne pravim gužvu Tužilačkom savjetu", kazao je Mitrić.  

Profesor Mitrić je poručio da ima moralno pravo da Tužilačkom savjetu skrene pažnju da je kandidatura Lidije Vukčević neblagovremena, te da tome treba da posvete posebnu pažnju.

Ostavi komentar

0/300