12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Još postoji opasnost od poplava, pojačali smo materijalne i tehničke kapacitete

Društvo

Tag Video
Comments 0

Nuhodžić: Još postoji opasnost od poplava, pojačali smo materijalne i tehničke kapacitete

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Nakon poplava koje su pogodile Crnu Goru usljed nevremena, stanje je stabilno. Došlo je do blagog porasta nivoa Zete i Skadarskog jezera što ne ugrožava objekte i neće doci do izlivanja, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na današnjoj konferenciju na kojoj je predstavljena nova oprema za zaštitu i spašavanje prilikom poplava. 

On je dodao kako su ovih dana poplave najaktuelniji događaj u službi zaštite i spašavanja ali i događaj u kome je odreagovano pravoremeno i odgovorno.

"Još postoji opasnost da se dese poplave ali službe zaštite i spašavanja rade profesionalno na intervenciji. Omogućeno je da se materijalni i tehnički kapaciteti pojacaju sa 12 čamaca sa 24 uniforme za zaštitu od poplava. Na ovaj način smo poboljšali rad i državnih i lokalnih službi. Projekat je vrijedan 80000 eura. MUP ima odlićnu saradnju sa NVO da ovaj projekat je i prilog inzvarednoj prekogranicnoj saradnji koje ima MUP. Ovo je dokaz da permanentno radimo na pojacanju kapaciteta službe i zaštite i spašavanja.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić je, komentarišući stanje nakon poplava, kazao i da se voda povlači i Broćancu u Nikšiću i da se sve polako vraća u redovne tokove.

"Situacija je značajno bolja nego prethodnih dana. Šteta još nije procijenjena a to ce utvrditi lokalna komisija za procjenu štete", kazao je Mulić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR