13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Misteriozni "Ivan", "Porše", skupe vile i droga za džet-set

Društvo

Comments 0

Misteriozni "Ivan", "Porše", skupe vile i droga za džet-set

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Baranin Milan Tišma (45), koga je uhapsila atinska policija zbog sumnje da je trgovao kokainom, prema sumnjama istražitelja, sarađivao je sa "škaljarskim klanom", za čijim je vođom, Jovanom Vukotićem, grčko pravosuđe tragalo upravo zbog šverca droge.

Ono što je za sada poznato je i da je Tišma bio blizak Jovanu Đuroviću, koji je prije tri sedmice ranjen u Amsterdamu kada je ubijen njegov prijatelj Nišlija Goran Savić. Tišma je navodno posljednjih godina više boravio u Beogradu, nego na crnogorskom primorju. 

Tišmu su grčki istražitelji označili kao vođu ogranka kriminalne organizacije od koje je oduzeto 105 kilograma kokaina, vrijednog pet miliona eura, ali i više od 825.000 eura. Vjeruje se da je Tišmini saradnici, među kojima su bila i dvojica Albanaca koja su privedena kad i on, nastavila “posao” Martina Matijaševića iz Vrbasa, uhapšenog u Atini pre nepune dvije godine, nakon što je kod njega nađeno 135 kilograma kokaina.

Poslije hapšenja Matijaševića u ljetovalištu Varkizi, osumnjičenog da je član organizovane kriminalne grupe koja je narkoticima snabdijevala poznate osobe u Atini, istraga je obuhvatila i Jovicu Vukotića, za koga se pretpostavlljalo da je "misteriozni Ivan".

Grčki istražitelji su došli do saznanja da je cijelom operacijom u Atini rukovodio upravo tajanstveni Ivan, još poznat i pod nadimkom “Porše”.

Interesantno je da su za komunikaciju koristili hrvatske kartice. Plan tajanstvenog Ivana, iza koga se krio, kako se vjeruje Jovica Vukotić, bio je da sa Matijaševićem u luksuznim djelovima grčke prijestonice kupi kuće i stanove i, kako su mediji u Grčkoj pisali, da u njima oforme svoje narko-carstvo, skladište kokain, a zatim ga prodaju. Osim toga, kupovina nekretnina bila bi i pranje para zarađenih od prodaje narkotika.

Poslije hapšenja Vukotića, u septembru 2018. u Turskoj i to zbog falsifikovanja dokumenata i deportacije Srbiji, grčko pravosuđe je kolegama iz Beograda uputilo zahtjev za procesuiranjem ovog Kotoranina. Dostavljeni su spisi predmeta, ali je Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdilo da nema dovoljno osnova za sumnju koja bi bila dovoljna za vođenje istrage protiv Vukotića po našem zakonu. Odgovor pomenutom tužilaštvu Republike Grčke, uputili su preko Ministarstva pravde Srbije, preko kog su i dobili zamolnicu.

I dok je Matijašević u pritvoru u Grčkoj, a Vukotić u zatvoru u Srbiji, po svemu sudeći da je dio njihovog plana, kupovina kuća i stanova, za skladištenje droge, realizovan i da je Tišma samo jedna od osoba koja je nastavila “posao”, piše Bčic.

Vjeruje se da je u tom koristio dobro razrađenu šemu, veze i švercerske rute, ali za sada nije saopšteno da li je kokain koji je nađen kod njegovog ogranka kriminalne organizacije, kao i droga oduzeta od Matijaševića, bila namijenjena bogatim Atinjanima, tačnije tamošnjem džet-setu, ili je prijestonica Grčke, bila samo jedna od usputnih tačaka na putu do Zapadne Evrope.

Kokain i hiljade eura u iznajmljenoj vili

Nakon pretresa luksuzne vile u kojoj je uhapšen Matijašević, nađeno je 135 kilograma kokaina, čija se vrijednost, kako je objavljeno, na crnom tržištu procjenjuje na oko pet miliona eura.

Inače, ova zapljena je jedna od većih u Grčkoj u posljednjih nekoliko godina. Prema svojevremenom pisanju grčke štampe, osim narkotika koji su pronađeni u skrivenom skladištu luksuzne iznajmljene vile, policija je zaplijenila i 12.000 eura, koji su, kako se sumnja, “zarađeni” od prodaje kokaina.

Droga je, navodno, u grčku prijestonicu dopremana iz zemalja Južne Amerike. Distribuirana je po noćnim klubovima, ali i po privatnim kućama, naročito u vrijeme žurki i proslava bogataša.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR